1. Startpagina
  2. Gezondheid
  3. Voedingswaarde wijzer

Voedingswaarde wijzer

Vrouw met boterham - voedingswaardewijzer van ALDI

Uw wegwijzer voor een evenwichtige voeding

Voedingsstoffen: essentiële energie voor het lichaam

Koolhydraten, vetten, eiwit, voedingsvezels, zout, vitaminen en mineralen zijn voor het menselijk lichaam van levensbelang. Deze voedingsstoffen maken deel uit van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Om de juiste verhouding van voedingsstoffen binnen te krijgen, adviseert het Voedingscentrum om te eten volgens de Schijf van Vijf. Het wordt aangeraden om meerdere keren per dag fruit, groente, volkorenproducten, en zuivelproducten te consumeren. Ook vlees, vis, peulvruchten, noten en bepaalde vetten horen bij een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. Producten met veel zout, suiker en verzadigd vet kunnen prima af en toe geconsumeerd worden, maar het wordt afgeraden om deze vaak of in overvloed te consumeren.

Meer informatie over een gevarieerd voedingspatroon volgens de Schijf van Vijf vindt u hier.

Zo ziet u gemakkelijk wat u eet

Om onze klanten op een goede en eenvoudige wijze inzicht te geven in hun dagelijkse energie-inname, vermelden wij al sinds 2007 de voedingswaarden en het aantal calorieën op alle productverpakkingen. Zo kunnen onze klanten in een overzichtelijke voedingswaardetabel aflezen welke voedingsstoffen en hoeveel calorieën in het product aanwezig zijn. Alle voedingswaarden staan per 100g of 100ml en per portie weergegeven, zodat onze klanten weloverwogen keuzes kunnen maken.

Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Niet iedere persoon heeft even veel energie nodig, maar gemiddeld gaan we uit van een behoefte van 2.000 kilocalorieën voor vrouwen en 2.500 kilocalorieën voor mannen. Naast energie hebben we ook een bepaalde hoeveelheid van de voedingsstoffen nodig. Ook de grootte van een portie is van belang. Het ene product wordt namelijk in grotere hoeveelheden geconsumeerd dan het andere, bijvoorbeeld 5 gram boter op een boterham van 35 g. Om deze reden vermelden wij ook de hoeveelheid energie en voedingsstoffen per portie van een product. Zo kunt u zien hoeveel energie en voedingsstoffen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid u binnenkrijgt als u een bepaald product eet of drinkt. Houd wel in gedachten dat de behoefte van energie en voedingsstoffen voor iedereen kan verschillen en de aangegeven informatie slechts als oriëntatie geldt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.