Informatie over hoe wij boodschappen doen veilig houden voor iedereen
Initiatieven bij ALDI

Initiatieven

Energy drinks

ALDI verkoopt geen energy drinks meer aan kinderen die jonger zijn dan 14 jaar.

Golden power bij ALDI

Waarom ligt de grens bij 14 jaar?

Het Voedingscentrum raadt het gebruik van energy drinks door kinderen onder de 13 jaar af. Wij kiezen voor de leeftijdsgrens van 14 jaar, omdat iedereen in Nederland vanaf deze leeftijd moet beschikken over een geldig identiteitsbewijs (ID).

Wat maakt energy drinks ongezond?

Reguliere energy drinks bevatten veel suiker en zijn daardoor calorierijk. Veel drinken ervan vergroot de kans op overgewicht en diabetes type II. Energy drinks bevatten oppeppende stoffen, zoals cafeïne. Te veel cafeïne kan negatieve effecten hebben, zoals rusteloosheid, angstgevoelens, slaapproblemen of hoofdpijn. Bij kinderen kan een teveel aan cafeïne een schadelijk effect hebben op de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Het advies van het Voedingscentrum vindt u hier.

Alliantie Kinderarmoede

De Alliantie Kinderarmoede is een initiatief van Missing Chapter Foundation, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en Alles is Gezondheid. In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. Dat betekent dat zo’n 378.000 kinderen en jongeren zich zorgen maken of er wel geld is voor eten of schoolspullen, dat ze stress voelen bij hun ouders, zelf gespannen zijn en zich moeilijker kunnen concentreren op school. Daarnaast is er een reëel risico op sociale uitsluiting en negatieve gevolgen voor (hun gezondheid) op de langere termijn. De doelstelling van de Alliantie is om in het jaar 2030 kinderen niet meer de dupe te laten zijn van armoede en dat er geen nieuwe gezinnen meer zijn die in armoede vervallen.

ALDI ondersteunt dit initiatief door broden te doneren aan scholen. De invulling van de donaties gebeurt door het koppelen van scholen aan filialen van ALDI, zodat er lokale samenwerkingen worden opgestart en scholen kinderen in armoede van een ontbijt kunnen voorzien. Zo zit geen enkel kind met honger in de klas!
Met het landelijke filialennetwerk van ca. 500 winkels kunnen al deze kinderen in Nederland bereikt worden.

Nationaal Schoolontbijt

Nationaal schoolontbijt

Als bedrijfspartner van Jongeren op Gezond Gewicht werken we samen om gezinnen met kinderen tot 12 jaar bewust te maken van het belang van een gezond voedingspatroon. Daarom sluit het Nationaal Schoolontbijt naadloos aan bij onze visie. In de eerste week van november ontbijten meer dan een half miljoen kinderen op school gezond en gezellig tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Aldi en haar bakkers zijn sinds 2018 ook partners van het Nationaal Schoolontbijt. Aldi verzorgde de levering van verse broodproducten aan 1.000 scholen in Nederland.

Meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt vindt u hier.

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.