Initiatieven bij ALDI

Initiatieven

Energy drinks

Sinds 1 oktober 2018 verkoopt ALDI geen energy drinks meer aan kinderen die jonger zijn dan 14 jaar. Waarom doen we dit? De maatschappelijke discussie over de mogelijke schadelijke effecten van energy drinks bij jonge kinderen neemt toe.

Golden power bij ALDI

Waarom ligt de grens bij 14 jaar?

Het Voedingscentrum raadt het gebruik van energy drinks door kinderen onder de 13 jaar af. Wij kiezen voor de leeftijdsgrens van 14 jaar, omdat iedereen in Nederland vanaf deze leeftijd moet beschikken over een geldig identiteitsbewijs (ID).

Wat maakt energy drinks ongezond?

Reguliere energy drinks bevatten veel suiker en zijn daardoor calorierijk. Veel drinken ervan vergroot de kans op overgewicht en diabetes type II. Energy drinks bevatten oppeppende stoffen, zoals cafeïne. Te veel cafeïne kan negatieve effecten hebben, zoals rusteloosheid, angstgevoelens, slaapproblemen of hoofdpijn. Bij kinderen kan een teveel aan cafeïne een schadelijk effect hebben op de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Het advies van het Voedingscentrum vindt u hier.

Nationaal Schoolontbijt

Nationaal schoolontbijt

Als bedrijfspartner van Jongeren op Gezond Gewicht werken we samen om gezinnen met kinderen tot 12 jaar bewust te maken van het belang van een gezond voedingspatroon. Daarom sluit het Nationaal Schoolontbijt naadloos aan bij onze visie. Van 5 tot en met 9 november ontbijten meer dan een half miljoen kinderen op school gezond en gezellig tijdens het Nationaal Schoolontbijt: een feestje voor iedereen! ALDI en haar bakkers zijn dit jaar ook partners van het Nationaal Schoolontbijt. ALDI verzorgt de levering van verse broodproducten aan 1.000 scholen in Nederland.

Meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt vindt u hier

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht om de activering te bevestigen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen.
Gelieve het veld in te vullen.

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"