1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Makkelijke pepernoten ijstaart voor Sinterklaas

Makkelijke pepernoten ijstaart voor Sinterklaas

Makkelijke pepernoten ijstaart voor Sinterklaas van Aldi

Gemakkelijk

15Min

6Uur

8 Personen
4 eieren
400 ml slagroom
42 g suiker
8 g vanillesuiker
Paar handjes strooigoed erdoorheen
100 g chocoladepasta en extra voor erop
Paar speculaasjes voor de bodem
Mail recept

Makkelijke pepernoten ijstaart voor sinterklaas

Deze makkelijke pepernoten ijstaart is een spektakelstuk waarvan iedereen het knap zal vinden dat je ‘m hebt gemaakt. Terwijl het écht heel simpel is. Lekker met strooigoed, chocolade en speculaasjes. De ijstaart is in 15 minuten klaar, daarna moet ‘ie wel nog zo’n zes uur opstijven in de vriezer. Begin dus op tijd

Stap 1

Zet een cakevorm klaar en bekleed ‘m met een dubbele laag plasticfolie. Houd er rekening mee dat er genoeg folie uitsteekt om straks over de ijstaart heen te vouwen.

Stap 2

Doe de chocoladepasta in een hittebestendig schaaltje en zet die voorzichtig in een bakje met kokend water. De chocopasta wordt dan mooi vloeibaar. Pas wel op dat er geen water bij de chocolade komt.

Stap 3

Scheid de eiwitten van de eidooiers. De eidooiers heb je voor dit recept niet nodig, de eiwitten klop je stijf op met een mixer.

Stap 4

Klop ondertussen de suiker en vanillesuiker samen met de slagroom op tot de room nét niet stijf is. Spatel de eiwitten voorzichtig door de room. Spatel ook het strooigoed erdoorheen.

Stap 5

Schep de helft van het mengsel in de vorm. Giet de chocoladepasta over het midden van het mengsel. Dek dan af met de andere helft van het mengsel. Trek met een mes banen door de room, zodat je swirls van chocolade door de ijstaart heen krijgt. Verdeel de speculaasjes over de bovenkant (dit wordt straks de bodem) en dek af met het plasticfolie.

Stap 6

Laat de ijstaart 6 uur opstijven in de vriezer. Haal het plasticfolie eraf. Stort de ijstaart daarna omgekeerd op een bord en giet er nog wat van de overige vloeibare chocoladepasta overheen (maak opnieuw vloeibaar). Versier met wat kruidnoten en snijd ‘m in plakken.

Dit gerecht kost ongeveer € 0,60 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch