1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Gardenscape focaccia met verschillende soorten groenten

Gardenscape focaccia met verschillende soorten groenten

focaccia beleggen

Gemiddeld

1Uur

4,5Uur

12 Personen
500 g bakmix voor witbrood
100 ml extra vierge olijfolie + extra om in te vetten
1 grote rode ui
5 groene asperges
12 cherrytomaten of 8 cocktailtomaten
6 zongedroogde tomaten
e el verse kruiden naar keuze, bijvoorbeeld tijm en rozemarijn
8 zwarte olijven
Mail recept

Gardenscape focaccia met verschillende soorten groenten

Een grote hit op social media: de gardenscape focaccia. Oftewel: een Italiaanse focaccia beleggen met allerlei soorten groenten en eetbare bloemen, zodat het net een tuinlandschap lijkt. Met dit recept maak je de focaccia helemaal zelf, dus genoeg tijd om je creativiteit te laten stromen! Het lijkt misschien veel werk, maar als je het brood eenmaal hebt gemaakt, kun je beginnen met het beleggen van de focaccia.

Asperges gebruik je als takken, uien als bloembollen en tomaatjes als bloemblaadjes. Je kan er alle kanten mee op! Maak dit heerlijke recept als vegan lunch met een soepje erbij, of serveer bij de borrelplank. Met deze creatieve baktrend kan je je eigen meesterwerk maken en je gasten leuk verrassen tijdens Pasen.  

Stap 1

Meng de bakmix met 300 ml lauwwarm water en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Voeg 50 ml van de olijfolie toe en kneed door het deeg tot het volledig is opgenomen. Vorm tot een gladde bol. Besprenkel de binnenkant van een grote kom met een beetje extra olijfolie en leg hierin het deeg. Dek af met een theedoek of plasticfolie en laat op een warme plek 1 uur rijzen.

Stap 2

Duw het deeg met je vuisten in elkaar en vouw het deeg twee keer in de kom. Dek weer af met een theedoek of plasticfolie en laat op een warme plek 1 uur rijzen. Herhaal deze stap nog twee keer en gebruik indien nodig meer olijfolie zodat het deeg niet te veel aan de kom plakt. 

Stap 3

Als het goed is, is het deeg nu flink gerezen en zie je luchtbellen. Is dat niet het geval? Herhaal dan het vouwen en rijzen nog een keer. Is het deeg wel mooi gerezen en zie je luchtbellen? Vet dan een grote bakplaat met omhoogstaand randje in met olijfolie. Leg het deeg voorzichtig in de vorm, zodat je zo min mogelijk luchtbellen beschadigt. 

Stap 4

Duw voorzichtig met je vingertoppen in het deeg zodat het deeg richting de hoeken van de bakplaat gaat. De bodem hoeft niet volledig bedekt te zijn. Dek de bakplaat af met een theedoek of met een stuk vershoudfolie dat is besprenkeld met olijfolie. Laat 10 minuten rijzen op een warme plek. 

Stap 5

Bereid ook alvast de resterende ingrediënten voor: pel de rode ui en snijd in dunne plakken. Halveer de groene asperges in de lengte, snijd de tomaten in helften of kwarten en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Ris de kruiden van de takjes en scheur de olijven in stukken. Alle groenten en kruiden eerst kort blancheren. Blancheren is een kooktechniek waarbij je fruit of groenten heel kort kookt en daarna afkoelt in koud water. De groenten blancheer je 50 seconden en de kruiden 10, vet het daarna in met wat olie.

Stap 6

Verdeel de groenten en smaakmakers over het deeg zodat je een mooi kunstwerkje krijgt. Laat hierbij je fantasie de vrije loop en laat je inspireren door bijvoorbeeld je eigen tuin. Duw de ingrediënten goed in het deeg, zodat ze mooi blijven zitten. Bestrooi met de kruiden. Bedek voor een laatste keer met een theedoek of met olie besprenkeld vershoudfolie en laat 20 minuten rijzen op een warme pek. Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden of lager als 240 niet mogelijk is.

Stap 7

Besprenkel de focaccia met de resterende 50 ml olijfolie en schuif de bakplaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Houd het brood goed in de gaten: de ingrediënten kunnen verbranden. Als je het idee hebt dat dat gaat gebeuren, verlaag de oventemperatuur dan met 10 tot 20 graden of bedek de focaccia met aluminiumfolie.  

Stap 8

Controleer of het deeg gaar is door erop te kloppen: als het een beetje hol klinkt is het gaar. Bak indien nodig nog langer in de oven of laat iets afkoelen in de vorm. Serveer de focaccia warm of op kamertemperatuur. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,66 per persoon.

focaccia

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch