1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Duitse zuurkoolsalade met aardappel

Duitse zuurkoolsalade met aardappel

Duitse zuurkoolsalade met aardappel

Gemakkelijk

15Min

2 Personen
125 g wijnzuurkool
75 g magere spekreepjes
1 gele ui
1 rode paprika
1/2 tl tijm
10 g bieslook
75 g jonge bladsla melange
200 g aardappelsalade
Mail recept

Duitse zuurkoolsalade met aardappel

De wereld kan nog zo veranderen, een ding blijft altijd hetzelfde: het Duitse saladebuffet. Wie weleens naar Duitsland op vakantie is geweest kent het principe hoogstwaarschijnlijk maar al te goed. In zo’n beetje elke stube of restaurant vind je wel een hoek met daarin verschillende bakjes vol groenten, aardappelsalade, zuurkool, ingelegde wortel, sla, spekjes en ga zo maar door. Schep je bordje vol en begin je lunch of diner met een lekker bordje van het buffet.

Voor dit recept combineerden we een aantal van de buffetingrediënten voor een heerlijke salade. Met als basis uiteraard aardappelsalade en daarbij nog zuurkool, uitgebakken spekjes, gebakken paprika en ui. Een lekkere salade als voorgerecht, maar ook ideaal als lunch of als onderdeel van een buffet. Liever vega? Vervang de spekreepjes door vegetarische kipstukjes die je bakt met een snufje paprikapoeder. En maak je de salade van tevoren? Voeg de aardappelsalade dan pas vlak voor het serveren toe. Zo blijft de sla langer vers.

Stap 1

Spoel de zuurkool kort af in een vergiet onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.

Stap 2

Verwarm een koekenpan met een eetlepel olie op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes. Snijd ondertussen de ui in ringen en de paprika in reepjes. Voeg toe aan de pan met spek en bak mee tot de ui glazig wordt. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.

Stap 3

Voeg de zuurkool toe aan de pan met spek en verwarm kort mee. Snijd de bieslook in fijne ringetjes.

Stap 4

Verdeel de sla over een grote platte schaal of over 4 borden. Verdeel de aardappelsalade erover en top met het zuurkoolmengsel. Garneer met de bieslook.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,65 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch