Minder betalen en toch meer krijgen.
 1. Startpagina
 2. Recepten
 3. Feestrecepten
 4. Salade van eendenborst met sinaasappeldressing

Salade van eendenborst met sinaasappeldressing

Salade van eendenborst met sinaasappeldressing bij ALDI

Gemakkelijk

20Min

4 Personen
3 Sinaasappels
2 Sneetjes vloerbrood luxe meergranen
1 teentje Knoflook
4 1/2 el Olijfolie
2 tl Franse mosterd
1 Prestige scharrel eendenborst à 275 g, op kamertemperatuur
1 zakje All Seasons jonge bladsla met rucola
Benodigdheden
Aluminiumfolie

Stap 1

Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil dun eraf en pers de vrucht uit. Schil de andere 2 sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlekkend sap op. Breng het geperste en uitgelekte sap aan de kook en kook het sap ± 3 minuten op een hoog vuur in en laat het afkoelen. 

Stap 2

Snijd of scheur intussen de sneetjes brood in stukjes. Pel de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes brood al omscheppend bruin. Pers de knoflook erboven uit, schep alles om en neem de pan van het vuur. Laat de croutons afkoelen. 

Klop een dressing van het afgekoelde sinaasappelsap, de rasp, de mosterd, 2½ eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. 

Stap 3

Snijd de vetlaag van de eendenborst om de centimeter kruiselings in. Verhit een schone koekenpan. Bestrooi de vleeskant van de eendenborst met peper en een snuf zout. 

Bak de eendenborst op een hoog vuur eerst op de vetlaag in ± 5 minuten bruin (pas op voor spatten). Keer de eendenborst en bak de andere kant op een hoog vuur nog ± 2 minuten. Neem het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten met de vetlaag naar boven. 

Stap 4

Verdeel intussen de slamix en de sinaasappelpartjes over vier borden. Klop de dressing nog even door en lepel deze over de salade. Snijd de eendenborst met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel deze over de borden. Bestrooi met de croutons en serveer direct.

Dit gerecht kost ongeveer € 2,08 per persoon

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.