1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Spiraalratatouille met fijngehakte pistachenootjes

Spiraalratatouille met fijngehakte pistachenootjes

Spiraalratatouille met fijngehakte pistachenootjes bij ALDI

Gemakkelijk

60Min

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg ook de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. 

Stap 2

Voeg de azijn toe aan de pan en doe anderhalf blik van de tomatenstukjes bij de pan. Blus af met de rode wijn en laat 10 minuten inkoken op laag vuur. Is de saus mooi ingekookt? Haal dan van het vuur en roer er nog wat zout en peper door. 

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 4

Neem een ronde ovenschaal (of een grote ovenbestendige koekenpan) en schep de tomatensaus op de bodem van de schaal. Verdeel er de dunne plakjes mozzarella overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas. 

Stap 5

Zorg dat je alle fijngesneden groenten klaar hebt liggen. Maak op een snijplank kleine stapeltjes van de groenten: wissel courgette, zoete aardappel, tomaat en rode biet met elkaar af. Tip: maak stapeltjes van dezelfde grootte: combineer bijvoorbeeld alle kleine schijfjes tot een kleiner stapeltje dat je kunt bewaren voor de binnenste cirkels van de spiraalratatouille. 

Stap 6

Tijd om de spiraalratatouille op te bouwen! Schik de stapeltjes in de ovenschaal in de vorm van een spiraal. Begin aan de buitenrand met de grootste stapeltjes en werk zo naar binnen. Gebruik de kleinste stapeltjes om het midden mee op te vullen. 

Stap 7

Roer een scheutje water door de rest van de tomatenblokjes en schenk dit over de spiraalratatouille. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de warme oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 40 minuten. 

Stap 8

Bereid ondertussen de pistachenoten. Pel ze en rooster ze in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat ze een beetje afkoelen en hak ze zo fijn mogelijk: gebruik een blender of hak ze fijn met een mes. 

Stap 9

Haal de spiraalratatouille uit de oven en bestrooi vlak voor het opdienen met een laagje van de pistachenootjes. 

Dit gerecht kost ongeveer € 1,79 per persoon.

Mail recept

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch