1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Eendenborstfilet met rodebessencompote, broccoli en pepersaus

Eendenborstfilet met rodebessencompote, broccoli en pepersaus

Eendenborstfilet met rodebessencompote, broccoli en pepersaus bij ALDI

Gemakkelijk

30Min

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen. Bak de aardappelrozetten goudgeel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Maak de bessencompote. Ris de besjes van de takjes en doe ze in een kleine steelpan. Voeg de suiker, kaneelpoeder en het sinaasappelsap toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten koken. Ze nu het vuur laag en laat 4 minuten verder inkoken tot een dikke compote en laat afkoelen.

Stap 3

Maak de broccoli schoon en snij in roosjes. Dep de eendenborstfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Snij met een scherp mes het vel van de eendenborstfilets kruislings in.

Stap 4

Kook de broccoli beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Stap 5

Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur zonder boter en leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden. Bak de eendenborstfilets eerst 7 minuten op de velkant op half hoog vuur. Draai de eendenborstfilets dan om en bak 4 minuten verder op zacht vuur. Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat ze 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Stap 6

Smelt ondertussen de boter in de pan waar de broccoli in heeft gekookt. Voeg de broccoli weer toe en schud af en toe om.

Stap 7

Verwarm de pepersaus al roerend volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 3 eetlepels van het bakvet van de eendenborsten toe.

Stap 8

Snij de eendenborstfilets in plakjes en verdeel over de borden. Lepel er wat van de pepersaus naast en schep de broccoli en aardappelrozetten erbij. Garneer met een lepel rodebessencompote.  

Dit gerecht kost ongeveer € 3,09 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch