Speculaas crumble met appel en ijs
Gemakkelijk
30 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Stap 2
Neem er een ovenschaal van ongeveer 20 op 25 cm bij en leg er de stukjes appel in. Voeg de kaneel toe en roer goed.
Stap 3
Neem er een mengkom bij en meng daarin de bloem met de suiker, de boter en de gemalen speculaas. Meng met je handen tot je een kruimelig mengsel overhoudt.
Stap 4
Lepel dat mengsel op de appels. Schep een klein beetje door elkaar, maar zorg dat het grootste deel van de crumbletopping nog steeds bovenaan ligt.
Stap 5
Bak 25 minuten in de warme oven. Haal uit de oven, lepel er de speculaaspasta op en bak nog eens 5 minuten op 180 graden.
Stap 6
Schep het vanille-ijs op de speculaas crumble en serveer onmiddellijk.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,70 per persoon.