Crumble maken voor kerst met ALDI
Crumble inspiratie
  1. Startpagina
  2. De lekkerste crumble recepten
3x Crumble inspiratie van ALDI

3x de lekkerste crumble recepten voor met kerst

Een crumble maken klinkt heel fancy, maar is een makkelijke manier om een gerecht een extra touch te geven met de kerst. De crumble zorgt voor een crunch of een knapperig laagje op een gerecht. We geven je drie inspiratie ideeën die een mooie variatie geven op de bestaande basiscrumble. En het is zo simpel! Geen gehannes met deegrollers om een plak deeg te maken dat toch altijd aan het aanrecht blijft plakken ondanks die kilo’s bloem eronder. Verkruimel een standaard koekjesdeeg en klaar ben je. Makkelijker kan bijna niet.

Hoe maak je een crumble? Een zoete basiscrumble voor 2 personen maak je door 50 gram suiker, 50 gram boter en 100 gram bloem met een snufje zout door elkaar te mengen en vervolgens 15-20 minuten in de oven in twee bakjes te zetten op 180 graden. 

1. Crumble met stoofpeertjes of rabarber

Veel Nederlanders eten graag stoofpeertjes of rabarber in de winter. Langzaam gestoofd, zodat het heerlijk ruikt in huis. Als je er nog een paar over hebt van het kerstdiner – want ze zijn beide heerlijk bij een goed stuk vlees – maak er de volgende dag een lekkere crumble van, samen met rozijntjes en stukjes appel. Dat is echt op zijn Hollands genieten, voor weinig geld. Mix de ingrediënten van de basiscrumble met de peertjes of rabarber, rozijntjes en appel en zet het in een (ovenvast)schaaltje de oven. Het gerecht is heerlijk om te serveren met wat kaneel en een beetje slagroom, Griekse yoghurt of vanille-ijs.

Zo’n crumble staat ook prachtig op een dessertbuffet, tips hoe je zo’n buffet in elkaar kunt maken vind je hier.  

2. Ontbijt crumble met fruit

Crumble maken voor kerst met ALDI

Kerst is natuurlijk een tijd van schransen, snaaien en bunkeren. Máár, soms merk je dat je lichaam roept om gezonder eten na een avondje gourmet of een lang diner. Dus begin de dag met een ontbijtcrumble met fruit. Mix de basiscrumble met vers fruit (zoals appel, peer, frambozen, bramen of bosbessen) en zet het in de oven. De ultieme start van een kerstdag. 

3. Een crumble met een Aziatische twist

De meest bekende crumble is de appel Natuurlijk of kersencrumble, maar doe eens gek deze kerst en kies voor een crumble met een Aziatische twist. Mix de ingrediënten van de basiscrumble met wat mangostukjes, ananasstukjes, en citroensap met een scheutje kokosmelk. Meng voor een leuke touch ook nog een paar suikerpinda’s of pistachenootjes door het crumbledeeg en je hebt een geniaal toetje.

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch