1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI introduceert transparantie code

ALDI introduceert transparantie code

25.10.2017

tran

ALDI introduceert vandaag de Aldi Transparantie Code (ATC). Hiermee biedt de retailer openheid over de herkomst van het verse vlees. Een groot deel van de vers-vlees-producten die op dit moment in de winkel liggen, zijn inmiddels voorzien van een ATC. De informatie wordt ontsloten door de code te scannen via een QR-scan op de smartphone of in te voeren op het Aldi-platform transparantie.aldi.nl. De leverancier, plaats van herkomst en plaats van verwerking van het gescande product worden direct zichtbaar op het ATC-platform. Ook wordt duidelijk welk deel van het dier is verwerkt in het vlees.

"Aldi loopt voorop als het gaat om informatie over de herkomst van producten. In eerste instantie worden alle vers-vlees-producten voorzien van een ATC, maar dit platform biedt ook mogelijkheden voor andere productcategorieën zoals eieren en verse vis. Wij hebben de intentie om ook deze producten in de nabije toekomst in het systeem op te nemen", aldus Eline Poels, Manager Corporate Responsibility Aldi Nederland.

In de week dat Aldi de transparantiecode lanceert, viert de Dierenbescherming het 10-jarig bestaan van het Beter Leven keurmerk. Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, is enthousiast over de inspanningen van Aldi om haar vers-vleesassortiment steeds diervriendelijker te maken. "Daarnaast is Aldi ook nog eens zeer transparant over de herkomst van de producten. Zeker voor een keurmerk als het Beter Leven keurmerk is betrouwbaarheid en transparantie cruciaal."

Een kijkje in de stal
Ook komen op de transparantie-website diverse boeren aan het woord die aan Aldi leveren. In speciaal gemaakte filmpjes vertellen zij over hun werk en laten ze zien hoe dieren worden gehouden. Om het beeld compleet te maken is er ook een filmpje over kwaliteit in de productieketen. Deze video neemt de klant mee in de processen die een vers-vlees-product doorloopt voordat het bij Aldi in de winkel ligt.

ZLTO
Hans Huijbers, voorzitter Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO): "Wij zijn blij met deze stap voorwaarts om transparantie te versterken in de varkensvleesketen tot op het bord van de consument. Met deze noviteit in het vleesschap krijgt vlees een gezicht. Het is een transparant verhaal. Dat is goed voor de herkenning en het vertrouwen bij de consument".

Over Aldi en dierenwelzijn
Aldi heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van dierenwelzijn. Door de samenwerking met de Dierenbescherming en de publicatie van het dierenwelzijnsbeleid begin 2016 zijn concrete doelen geformuleerd. De eerste resultaten hiervan zijn inmiddels in de winkels van de discounter terug te zien. Zo is het Beter Leven keurmerk op verschillende producten geïntroduceerd, waaronder vers varkensvlees en verse kip. Doel is om de hoeveelheid producten met het Beter Leven keurmerk de komende tijd verder te verhogen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch