1. Pers
  2. Persberichten
  3. Aftrap samenwerking ALDI en Missing Chapter Foundation

Aftrap samenwerking ALDI en Missing Chapter Foundation

22.05.2018

Met een inspirerend en levendig klasgesprek met de kinderen van groep zes van de basisschool Houtrust in Den Haag, is afgelopen vrijdag de aftrap gegeven voor de samenwerking tussen ALDI en Missing Chapter Foundation.

Het door Missing Chapter Foundation ontwikkelde educatieprogramma ‘Evonturiers’, dat kinderen en ouders helpt om aan de slag te gaan met duurzame energie, wordt in samenwerking met Aldi aangevuld met een digitale leeromgeving en een ‘adventure box’. Zo worden gezinnen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier gestimuleerd om verantwoord met energie om te gaan.

“Bescherming van klimaat en milieu is voor ons een belangrijk thema. We nemen maatregelen voor meer energie-efficiëntie en maken zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie. Met Missing Chapter Foundation gaan we samen met gezinnen in Nederland op een positieve manier aan de slag met verantwoord energieverbruik", aldus Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility ALDI Nederland.

Marloes van der Have, directeur Missing Chapter Foundation: ”Kinderen kunnen een ‘change agent’ zijn bij gedragsverandering. Hun onbevangen en eerlijke blik op de wereld om hen heen blijkt telkens weer een bron van inspiratie te zijn voor beslissers in het bedrijfsleven. We zijn blij dat een invloedrijk bedrijf als ALDI kennis kan maken met de originele en vaak zeer bruikbare handreikingen van kinderen over bewust energieverbruik.”

Over ALDI en klimaatbescherming

Het zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen vormt de basis voor de bedrijfsactiviteiten van ALDI. Met efficiëntiemaatregelen bespaart ALDI op energie, koudemiddelen en brandstoffen. Ook maakt ALDI in toenemende mate gebruik van stroom uit hernieuwbare energiebronnen. Hierbij gaat het zowel om zelfgeproduceerde stroom (zonnepanelen) als om ingekochte stroom (100% groen).
Het bedrijf streeft er ten slotte naar haar ‘plastic footprint’ verder te verlagen. Eerder sloot ALDI al een samenwerking met de Plastic Soup Foundation.

Over Missing Chapter Foundation

Missing Chapter Foundation heeft als doel dat het normaal wordt om kinderen bij besluitvorming te betrekken, met een duurzamere wereld als gevolg. Onder de noemer ‘Raad van Kinderen’ organiseert de stichting dialogen tussen kinderen en besluitvormers, zodat kinderen hun inzichten en ideeën kunnen delen. Bovendien zet Missing Chapter samen met partners de inzichten van kinderen om in nationale acties, waardoor kinderen natuurlijke ‘change agents’ zijn en aanzetten tot positieve gedragsverandering.

Het door Missing Chapter Foundation ontwikkelde educatieprogramma Evonturiers maakt kinderen wegwijs in het energielandschap en is tot stand gekomen door samenwerking van Missing Chapter Foundation en Enexis Groep.

Samenwerking ALDI Missing Chapter Foundation

Foto: Wim Hollemans

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch