1. Pers
  2. Persberichten
  3. Productielocaties kleding, schoenen en huistextiel ALDI openbaar

Productielocaties kleding, schoenen en huistextiel ALDI openbaar

27.02.2020

Productielocaties

CULEMBORG, 27 februari 2020 – ALDI maakt de productielocaties bekend van kleding, schoenen en huistextiel. Hiermee wordt inzicht gegeven in de textielketen. De publicatie past binnen het MVO beleid van ALDI om transparant en verantwoord te ondernemen.

“Door de productielocaties van onze textielproducten openbaar te maken, zetten we een belangrijke volgende stap naar transparante ketens. Zo kunnen we onze klanten en andere stakeholders meer informatie geven over waar onze producten worden gemaakt”, aldus Eline Poels, manager Corporate Responsibility.  


Het overzicht is hier te vinden, waar per land de namen en adressen van de productielocaties zijn benoemd, het soort product dat er gemaakt wordt en het aantal medewerkers per locatie. Ook het percentage van het totale productievolume van het land wordt inzichtelijk gemaakt.

Verbeteren arbeidsomstandigheden  
ALDI werkt met een vaste groep leveranciers die op hun beurt weer werken met een beperkt aantal productielocaties. Hierdoor kunnen we met onze leveranciers werken aan continue verbetering van arbeidsomstandigheden in en de milieu-impact van de productielocaties. Zo zijn in 2018 en 2019 100% van de fabrieken voor alle non-food artikelen ge-audit volgens externe sociale standaarden (amfori BSCI, Sedex of SA8000).  

Daarnaast bezoekt ALDI de fabrieken ook zelf, samen met leveranciers, om zeker te weten dat er voldaan wordt aan de belangrijkste sociale eisen, en om eventuele verbeterprogramma’s op te starten. In 2019 zijn er in totaal, voor alle non-food fabrieken voor ALDI internationaal, 472 ALDI Social Assessments (ASA’s) gehouden. Bij 23% van de ASA’s werden risico’s gevonden. Samen met leveranciers en de productielocaties zijn actieplannen opgesteld, om deze risico’s zo snel mogelijk aan te pakken.  

Schonere productie
Naast het verbeteren van arbeidsomstandigheden, heeft ALDI zich aangesloten bij de Detox campagne van Greenpeace om schadelijke chemicaliën in het productieproces uit te sluiten ten behoeve van mens en milieu. Leveranciers en de productielocaties hebben in dit kader de afgelopen jaren grote stappen gezet voor schonere productie. Bepaalde chemicaliën worden inmiddels veel minder of helemaal niet meer gebruikt. Ook dit wordt door externe testinstituten gecontroleerd.

De huidige lijst van productielocaties wordt twee keer per jaar ge-update. Daarnaast wordt de voortgang (onder meer over sociale audits) uitgebreid in ons maatschappelijk jaarverslag beschreven.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch