1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI zet nieuwe stap met volledig Beter Leven kipassortiment in 2023

ALDI zet nieuwe stap met volledig Beter Leven kipassortiment in 2023

31.05.2021 DISCOUNTER BOUWT AAN DUURZAME TOEKOMST

Kippen

Goed nieuws! In 2023 zijn alle verse kipproducten in het assortiment van ALDI in Nederland minimaal één ster Beter Leven. Vanaf eind 2021 geldt dit al voor alle kipvleeswaren. De discounter ziet het als haar verantwoordelijkheid om samen met de leveranciers het dierenwelzijnsniveau te verhogen. De overgang naar het Beter Leven keurmerk is dan ook een belangrijke en logische stap die past bij de ontwikkelingen die ALDI doormaakt om dé discounter van Nederland te worden.

Dierenwelzijn is belangrijk voor ALDI en haar klanten. Al sinds 2016 zijn alle verse kipproducten bij de discounter van een trager groeiend ras. Het scharrelvlees is daarnaast gecertificeerd volgens het één ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en ook het gehele eierassortiment is voorzien van het keurmerk. Dit betekent nog meer bewegingsvrijheid, frisse lucht in de overdekte uitloop, extra afleidingsmateriaal en een natuurlijk dag- en nachtritme. Het overgrote deel van de kip die bij ALDI in de winkel ligt is afkomstig van Nederlandse boeren. 

“De overstap naar volledig Beter Leven voor alle verse kipproducten is voor ALDI een logisch vervolg op de stappen die we eerder namen op het gebied van dierenwelzijn. Samen met onze leveranciers en pluimveehouders werken we zorgvuldig aan een plan om deze verdere verbetering in het welzijn van de kippen te realiseren,” aldus Wouter Lefevere, Managing Director Category Management bij ALDI in Nederland.

ALDI vernieuwt en verduurzaamt

Het verhogen van het dierenwelzijnsniveau past in een bredere ontwikkeling waarin ALDI haar formule in hoog tempo innoveert om ook in de toekomst een betrouwbare en verantwoorde discounter te zijn. Niet alleen worden de ANIKo filialen geoptimaliseerd en lanceerde ALDI de eerste multichannel merkcampagne,  ook op het gebied van een duurzaam assortiment worden stappen gezet. Zo zijn sinds 2019 steeds meer zuivelproducten en groente en fruit uit Nederland gecertificeerd met het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof en wordt er sinds 2015 een duurzaam visinkoopbeleid gehanteerd. Daarnaast werkt ALDI samen met leveranciers aan het verlagen van de milieuimpact in de keten via het Science Based Targets Initiative.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch