1. Pers
  2. Persberichten
  3. ALDI start verkoop van producten uit de regio

ALDI start verkoop van producten uit de regio

01.10.2018

streekproducten

OMMEN, 1 oktober 2018 – Onder de naam ‘Streekproduct’ zijn vanaf vandaag in alle ALDI-winkels in de omgeving van Overijssel diverse regionale producten te koop. Al deze producten zijn geteeld, geproduceerd en verwerkt in de regio. Ze hebben elk een eigen verhaal, dat op de verpakking wordt uitgelegd door de maker. Ook draagt dit regionale assortiment bij aan het landschapsbeheer van Overijssel en omgeving.

Staphorster kaas, vers eierbrood uit Salland, boeren chipolataworst uit Epe en dipschotel met vergeten groenten uit de Noordoostpolder zijn enkele van de typische streekproducten die verkrijgbaar zijn bij de ALDI-winkels in de omgeving van Overijssel. Het assortiment ‘Streekproduct’ is ontstaan vanuit het Ketenontwikkelingstraject Overijssel, waarbij ALDI in gesprek ging met ketenpartners. Gezamenlijk is gekeken hoe landschap en landbouw elkaar kunnen versterken. Het streekassortiment is duurzaam en herkenbaar aan de regio verbonden.

Hester Maij, gedeputeerde provincie Overijssel: “Nederland wil zich ontwikkelen tot koploper in kringlooplandbouw. In Overijssel laten we zien hoe: door samenwerking tussen supermarkt, boer én overheid. Provincie Overijssel stimuleert met het uitvoeringsprogramma agro & food in Overijssel de verduurzaming in de voedselketen. Samenwerking tussen partijen in de keten is cruciaal daarvoor. Boeren, supermarkten en overheid kunnen samen zorgen voor verandering. Het Streekproduct van ALDI is daar een prachtig voorbeeld van. Ik hoop dat meer supermarkten dit voorbeeld gaan volgen.”

Waarde van natuur en landschap
Ook Staatsbosbeheer is betrokken geweest bij het traject rondom regionale verduurzaming van de keten. “Inspirerend om te ontdekken dat de waarde van natuur en landschap zo breed in de hele keten herkend wordt. Staatsbosbeheer werkt in en rond haar natuurterreinen intensief samen met boeren die daar de mooiste natuurproducten produceren. Initiatieven als ‘Streekproduct’ van ALDI geven deze streekproducten waarde; lekker voedsel van dichtbij geproduceerd in het prachtige Overijsselse landschap. Door de korte kringloop van productie en verwerking hebben ze bovendien een hele kleine ecologische footprint. Laten we proberen met inzet van alle ketenpartners het aandeel lokale natuurproducten in de Nederlandse supermarkten te vergroten, lekker voor de consument en heel goed voor de bloemen, insecten en vogels in het boerenland”, aldus Elke Kunen van Staatsbosbeheer.

Lokale betrokkenheid
ALDI wil met de introductie van de streekproducten haar lokale betrokkenheid tonen. Nadie Winde, manager Corporate Responsibility: “Bij ALDI laten we graag zien dat wij betrokken zijn bij onze omgeving. Met dit mooie assortiment streekproducten bieden we telers en boeren een podium, zodat zij de consument met hun eigen verhaal kunnen bereiken. Ook dragen wij zo bij aan de verdere verduurzaming van de voedselketen.”
ALDI introduceert het eerste assortiment streekproducten in haar winkels in Overijssel en omstreken. Na een succesvolle introductie wordt het aantal regio’s met een eigen streekassortiment verder uitgebreid.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch