Informatie over hoe wij boodschappen doen veilig houden voor iedereen

Duurzaamheid

Duurzaamheid voor groente en fruit bij ALDI

ALDI kiest voor biologisch

ALDI kiest voor een uitgebreider assortiment in biologische groente en biologisch fruit. Bewust bezig zijn met voeding, gezondheid en zorg voor het milieu bij het produceren van gewassen, speelt voor ons een steeds grotere rol.

Vanuit deze gedachte kunnen klanten in onze winkels biologische tomaten, biologische paprika, biologische aardappelen, biologische bananen, biologische gember, biologische wortels, biologische (mini) trostomaten, biologische rode ui, en biologische komkommers kopen.

Wat is biologisch?

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. De zorg voor een gezonde, levende bodem staat centraal in de biologische landbouw.

Biologische producten zijn geproduceerd:

 • met respect voor de natuur
 • met respect voor dieren
 • zonder chemische bestrijdingsmiddelen
 • zonder kunstmest
 • zonder preventieve antibiotica

Wist u dat...

Het woord 'biologisch' wettelijk beschermd is? Biologische producten zijn te herkennen aan het 'groene blaadje': het Europese biologische keurmerk voor biologische voeding. Het 'groene blaadje' betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie, en dat een strenge controle plaatsvindt door het onafhankelijke instituut Skal.

Bio logo

Biologisch tot aan de herkomst!

Natuurlijk bieden wij u ook gecontroleerde bio-kwaliteit voor permanent lage prijzen. De ecologische landbouw is over het algemeen vrij van synthetische gewasbeschermingsmiddelen. Alle producten van ons eigen merk Mama Nature® dragen het EU-logo voor biologische landbouw met controlecode en voldoen daarmee aan de EU-wetgeving voor de ecologische landbouw.

Mama Nature van ALDI

ALDI kiest voor Fairtrade

Als grote internationale onderneming hebben onze dagelijkse beslissingen invloed op de gehele productieketen. Daarom neemt ALDI haar verantwoordelijkheid voor veilige arbeidsomstandigheden, eerlijke arbeidsvoorwaarden en bescherming van milieu en natuurlijke hulpbronnen. De samenwerking met het Fairtrade keurmerk draagt hieraan bij.

Wat is Fairtrade?

Producten met een Fairtrade keurmerk komen voort uit eerlijke handel. De onafhankelijke Stichting Max Havelaar geeft het Fairtrade keurmerk uit in Nederland. Dit keurmerk bewaakt dat kleine landbouwproducenten in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden werken.

Fair naar de producenten toe!

Fruit met het Fairtrade keurmerk is afkomstig uit de eerlijke handel. In Nederland verleent de Stichting Max Havelaar sinds 1988 het Fairtrade keurmerk. Doelstelling is om kleine boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden als Afrika, Azië en Latijns-Amerika te ondersteunen en hun positie op de wereldmarkt duurzaam te verbeteren. Bij het verlenen van het keurmerk moet worden voldaan aan de internationale Fairtrade-standaarden die verstrekkende sociale, economische en ecologische aspecten omvatten. Het betreft hier bijv. het betalen van Fairtrade-minimumprijzen en de Fairtrade-premie, het verbod op illegale kinderarbeid en de naleving van milieucriteria (o.a. beperkt gebruik van landbouwchemicaliën, verbod op uiterst giftige pesticiden of genetisch gemodificeerd zaaigoed).

Fairtrade – ALDI Nord Zertifizierung

Bananen uit Peru

Bananenman

De eerlijke en duurzame bananen van ALDI komen o.a. uit Peru. In de noordelijk gelegen provincie Sullana werken bananenboeren samen in de coöperatie ASECOBAN. Samenwerken is een belangrijk onderdeel van Fairtrade, een groep boeren staat veel sterker dan één boer alleen. Een ander belangrijk onderdeel is de vaste Fairtradepremie die de boerenorganisatie altijd ontvangt. De boeren besluiten samen waar ze de premie aan besteden. Zo wordt handel een motor van ontwikkeling.

Volledige controle tot bij de teler

ALDI verhandelt uitsluitend fruit en groente van producenten die gecertificeerd zijn volgens de GLOBAL G.A.P.-standaard. De certificering is een internationaal kwaliteitsborgingssysteem voor producten uit de landbouw en staat voor het principe van de 'goede landbouwpraktijk'.

ALDI kiest voor Planet Proof

Eind 2017 is de doelstelling gesteld om vanaf eind 2019 al het Nederlandse AGF Planet Proof (Milieukeur) gecertificeerd in te kopen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Planet Proof.

Global G.A.P. – ALDI Nord Zertifizierung

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.