Minder betalen en toch meer krijgen.
Liggende wijnflessen - certificaten en kwaliteitlabels van ALDI

Certificaten en kwaliteitslabels

 1. Startpagina
 2. Inspiratie
 3. Certificaten en kwaliteitslabels

Certificaten en kwaliteitslabels

Naast de eerder beschreven, strenge kwaliteitscontroles, die in onze opdracht door geaccrediteerde keuringsinstanties worden uitgevoerd, beschikken heel wat van onze wijnen over certificaten en kwaliteitslabels - deze hebben we voor u telkens achter de individuele productbeschrijving opgelijst. Maar wat betekenen deze kwaliteitslabels en certificaten nu eigenlijk precies?

Om u dit duidelijk te maken, hebben we voor u hieronder gedetailleerde informatie gebundeld:

Berliner Wein Trophy (Wijnconcours van Berlijn)

Berliner Wein Trophy – Weinqulität bei ALDI Nord Auszeichnung

Sinds 1996 reikt een internationale jury elk jaar in Berlijn prijzen uit aan excellente wijnen uit de hele wereld. Sinds 2003 worden de ingediende wijnen volgens de criteria van de 'Organisation Internationale de la Vigne et du Vin' (OIV - Internationale Organisatie voor Druif en Wijn) beoordeeld tijdens een blindproeverij. Deze procedure maakt een internationale vergelijking met andere wijnconcurrenten mogelijk. Bovendien staat het hele proefgebeuren onder controle van de overheidscontroledienst voor wijn van Berlijn. De beste wijnen worden bekroond met de medailles premium goud, goud en zilver.

Biologisch logo van de EU

EU-Bio-Logo – Weinqulität bei ALDI Nord Zertifizierung

Het biologisch logo van de EU wordt uitsluitend toegekend aan levensmiddelen die volgens de strenge richtlijnen van de Europese Unie voor minstens 95 procent afkomstig zijn uit een gecontroleerd biologische teelt. Biologische wijnen zijn onder andere vrij van gentechniek, kunstmatige aroma's of kleurstoffen en mogen niet met synthetische pesticiden worden behandeld. De gecertificeerde biologische wijnbouwbedrijven worden jaarlijks door onafhankelijke experts gecontroleerd.

Appellation d'Origine Contrôlée (AOC)

 Appellation d'Origine Contrôlèe – Weinqulität bei ALDI Nord Zertifizierung

Het kwaliteitslabel 'Appellation d'Origine Contrôlée' (AOC) staat voor een gecontroleerde herkomst van landbouwproducten uit Frankrijk en Zwitserland. De producten moeten onder andere op traditionele wijze zijn geproduceerd en de ingrediënten moeten afkomstig zijn uit een specifieke geografische regio. Ook de productie, rijping en verdere verwerking van het levensmiddel vinden in deze regio plaats.

DOC/DOCG

 DOC/DOCG – Weinqualität bei ALDI Nord Zertifizierung

Dit kwaliteitslabel typeert uitstekende Italiaanse levensmiddelen zoals kaas (parmezaan, pecorino), olijfolie- en azijnproducten en ook wijnen. De benaming DOC staat voor 'Denominazione di Origine Controllata' (gecontroleerde herkomst), DOCG voor 'Denominazione di Origine Controllata e Garantita' (gecontroleerde oorsprong en gegarandeerde kwaliteit). Het kwaliteitslabel voor Italiaanse levensmiddelen werd in 1963 ingevoerd naar het voorbeeld van het Franse AOC label. De producten zijn onderworpen aan een bijzondere overheidscontrole. Zo moeten ze bijvoorbeeld in het opgegeven teeltgebied gebotteld respectievelijk geproduceerd zijn en bepaalde kwaliteiten hebben qua geur, kleur en smaak.

Bij wijn betekent DOC dat het om een kwaliteitswijn gaat. DOCG staat, als hoogste Italiaanse kwaliteitstrap, voor absolute topwijnen.

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.