Minder betalen en toch meer krijgen.

Shiraz

Southern Creek Shiraz van ALDI
Southern Creek Shiraz van ALDI
2.99
0.75-l-Per fles liter = 3.99

Southern Creek Shiraz

Southern Creek Shiraz
Southern Creek Prestige Shiraz van ALDI
Wijn Rood 75 cl van ALDI
4.79
0.75-l-Per fles liter = 6.39

Southern Creek Prestige Shiraz

Southern Creek Prestige Shiraz

Shiraz

De Australische Shiraz is een krachtige rode wijn, intens gekleurd en vol spannende aroma’s als chocolade, peper en zwart fruit. Shiraz is hetzelfde druivenras als de Syrah, zoals deze druif in de Europese wijnlanden bekend staat. De twee wijnen worden dan ook vaak in één adem genoemd. Toch zijn ze wel degelijk verschillend. Dankzij het warme klimaat is een Australische Shiraz voller van smaak en rijker aan tannines en zuren dan de soepelere Syrah, die van oorsprong uit het Franse Rhône-gebied komt. Drink een Shiraz bij een stevige maaltijd, want deze krachtpatser meet zich graag met een pittige tegenhanger.

Shiraz wijn, de trots van de nieuwe wijnwereld

Shiraz wijn is een relatieve nieuwkomer in de wijnwereld. Hoewel de Shiraz - of eigenlijk de Syrah - een lange traditie heeft in de ‘oude’ wijnwereld, is die pas sinds de laatste 20 jaar echt aan een opmars bezig. In het Frankrijk, waar de Syrah vandaan komt, moet deze druif opboksen tegen de bekendere Merlot en Cabernet-sauvignon druiven. De Syrah speelt daar meer een bijrol, zoals in de Côte du Rhône wijn, waarin hij met twee andere druivensoorten figureert. Maar sinds de Syrah de oversteek maakte naar Australië leerde hij op eigen benen staan. Shiraz, doopten de aussies hun nieuwe sterdruif. Hun Shiraz wijn is nu bekender dan de Franse Syrahs.

De Shiraz, een druif vol pit

De Shiraz druif houdt van zon en groeit het liefst in een warm en droog klimaat. Hij voelt zich dan ook opperbest in de Australische wijnregio’s. Door die warmte ontwikkelt deze blauwe druif een dikke schil. Hierdoor komen tijdens het maken van de wijn meer tannines vrij, en krijgt de wijn een intense, haast dieppaarse kleur. Wijnen van de Australische Shiraz druif zijn over het algemeen vol en aromatisch, met onder andere tonen van bosfruit, tabak en specerijen. Laat Shiraz gerust een paar jaar liggen, zodat de smaken zich nog beter ontwikkelen. Daarmee komt de Shiraz druif pas echt tot bloei.

Shiraz van Aldi

Natuurlijk kan in het uitgebreide wijnassortiment van ALDI Shiraz niet ontbreken. Zoals onze Southern Creek Prestige Shiraz, een heerlijke volle houtgerijpte rode wijn, kruidig en vol aroma’s van donker fruit. Heerlijk met een stukje rood vlees, bijvoorbeeld van de barbecue. Een topwijn voor een lage prijs, zo vond ook Hamersma, die deze Shiraz de kwalificatie ‘Goed Getest’ gaf. De beste Shiraz, gewoon bij ALDI. 

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.