Minder betalen en toch meer krijgen.

Nero d'Avola

Galante Nero dAvola van ALDI
Omfietswijnen bij ALDI
4.99
0.75 l l = 6.65

Ballaturi Nero d’Avola

Ballaturi Nero d’Avola

Nero D’avola

De Nero D’avola is een rode wijn uit Italië met een ronde en soepele smaak. Deze wijn is typisch Italiaans en afkomstig van het eiland Sicilië. Dat is nog steeds de plek waar deze druif tegenwoordig op grote schaal wordt verbouwd. Daarnaast heeft de druif zich ook over de wereld verspreid en wordt de Nero D’avola wijn inmiddels ook geproduceerd in Californië in Amerika en in Australië.

Nero D’avola is de zon in een glas

De Nero D’avola staat bekend om de opvallend fruitige smaak en de combinatie van een intense, maar toch ook soepele smaak. Letterlijk vertaald staat de naam voor ‘het zwart van Avola’. In het zuiden van Sicilië ligt het plaatje Avola waar deze druif voor het eerst verbouwd werd. Inmiddels groeit dit donkere druivenras over het hele eiland. Opvallend is dat tot voor kort de Nero D’avola druif vooral gebruikt werd in blends. De dieprode kleur van de druif gaf deze wijnen nog wat extra kleur en ook het hoge suikergehalte en de zuurtegraad tilde de smaak van de blends op een hoger niveau. De wijnbouwers hebben deze druif uiteindelijk toch op waarde geschat en inmiddels zijn er ook veel wijnen verkrijgbaar die voor 100% uit deze druif bestaan. De Nero D’avola combineert vanwege de zuurtegraad het beste met gegrild of geroosterd rood vlees, zoals hamburger, spek of in stoofpotjes met vlees. Wat betreft groente past deze wijn goed bij paddestoelen, linzen, pompoen en aubergine. En op het gebied van vis passen sardientjes en tonijn ook prima. Maar ook een lekkere risotto of ander deeggerecht combineert uitstekend met de Nero D’avola.

Nero D’avola wijn: twee varianten

Van de Nero D’avola wijn worden twee smaakvarianten gemaakt. De stevige variant smaakt vooral naar zwart fruit en heeft tonen van chocolade en koffie. De soepelere variant smaakt meer naar rood fruit en kruiden. En wie aan deze wijn ruikt, herkent wellicht de geur van peper bij de soepele variant. Dit verschil heeft te maken met de manier waarop men de wijn produceert. De stevige variant wordt gerijpt in eikenhouten vaten en krijgt daardoor een wat krachtigere smaak. Bij ALDI is de soepelere variant van de Nero D’avola wijn verkrijgbaar.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.