1. Startpagina
  2. Bekroonde wijnen
  3. Biologische rode wijn
Mama Nature Tempranillo/Cabernet Sauvignon van ALDI
Mama Nature Tempranillo/Cabernet Sauvignon van ALDI

18 / 41

Biologische rode wijn

Soort: Tempranillo/Cabernet Sauvignon
Land: Spanje
Smaak: rond, soepel, zwart fruit

Intens aroma van kersen en zwarte bessen. Zoet zwart fruit en wat vanille in de afdronk. Mama mi ..., eh, Mama Nature!

Goed Getest
De Grote Hamersma april 2020
Supermarkt vondst volgens Hubrechtduijker.com mei 2018.

3.99
0.75-l l = 5.32
Rood rond soepel Bio logo temperatuur 18 graden Lekkerbij Wijniconen rund Wijniconen varken Wijniconen kaas Wijniconen lam

Biologische rode wijn

Biologische rode wijn wint steeds meer aan populariteit in wijnland. Deze wijn, geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen of onnodige toevoegingen, is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook nog eens erg lekker. Dat geldt al helemaal voor de biologische rode wijn van ALDI, een soepele Spaanse wijn van de Tempranillo en Cabernet Sauvignon druiven, met aroma’s van zoet zwart fruit. Beide wijnkenners Harold Hamersma en Hubrecht Duijker waren onder de indruk van deze biologische wijn, die ze als ‘goed’ kwalificeerden in hun gerenommeerde wijngidsen. En dat voor dezelfde prijs als een gewone wijn. Proef de biologische rode wijn van ALDI.

Wat is biologische wijn?

De naam zegt het al: biologische wijn is een wijn die op natuurlijke wijze wordt geproduceerd. Dat begint bij de aanplant van de druiven. Het gebruik van kunstmest, chemische pesticiden of genetische modificatie is hierbij streng verboden. Dat vergt enige creativiteit voor de wijnbouwers. Zo zetten ze bijvoorbeeld schapen in tegen het onkruid in de wijngaard, en verrijken ze de bodem met natuurlijke compost. Druiven worden vaak met de hand geplukt, en doorgaans gebruikt de boer geen tractor om het land te bewerken. Eenmaal geoogst, worden de druiven vergist, net als bij gangbare wijn. Maar anders dan bij gewone wijn, gebruikt de wijnmaker zo min mogelijk of zelfs helemaal geen toevoegingen voor deze biologische wijn.

Biologische rode wijn zonder sulfiet

In tegenstelling tot ‘gewone’ wijn, wordt biologische wijn gemaakt zonder de toevoeging van sulfiet, of met lagere hoeveelheden sulfiet. Toch is een biologische rode wijn zonder sulfiet een mythe: het is namelijk een stof die van nature ontstaat tijdens het vergisten van de druiven, en dus in elke wijn aanwezig is. Sulfiet heeft een conserverende werking die ervoor zorgt dat de wijn langer houdbaar blijft. De meeste biologische wijnmakers voegen daarom toch een beetje extra sulfiet toe, maar minder dan gangbare wijnmakers. Voor de meeste mensen is dat geen probleem voor de gezondheid overigens. Alleen wie echt allergisch is, kan er last van krijgen. Hoe dan ook bevat de biologische wijn van ALDI minder sulfiet, en is dus een gezond biologisch alternatief voor de wijnliefhebber. Probeer deze wijn bij ALDI. 

NIX18 logo

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch