Soort: Tempranillo/Cabernet Sauvignon
Land: Spanje
Smaak: rond, soepel, zwart fruit
Intens aroma van kersen en zwarte bessen. Zoet zwart fruit en wat vanille in de afdronk. Mama mi ..., eh, Mama Nature!
Goed Getest
De Grote Hamersma april 2020
Supermarkt vondst volgens Hubrechtduijker.com mei 2018.
Biologische rode wijn
Biologische rode wijn wint steeds meer aan populariteit in wijnland. Deze wijn, geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen of onnodige toevoegingen, is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook nog eens erg lekker. Dat geldt al helemaal voor de biologische rode wijn van ALDI, een soepele Spaanse wijn van de Tempranillo en Cabernet Sauvignon druiven, met aroma’s van zoet zwart fruit. Beide wijnkenners Harold Hamersma en Hubrecht Duijker waren onder de indruk van deze biologische wijn, die ze als ‘goed’ kwalificeerden in hun gerenommeerde wijngidsen. En dat voor dezelfde prijs als een gewone wijn. Proef de biologische rode wijn van ALDI.
Wat is biologische wijn?
De naam zegt het al: biologische wijn is een wijn die op natuurlijke wijze wordt geproduceerd. Dat begint bij de aanplant van de druiven. Het gebruik van kunstmest, chemische pesticiden of genetische modificatie is hierbij streng verboden. Dat vergt enige creativiteit voor de wijnbouwers. Zo zetten ze bijvoorbeeld schapen in tegen het onkruid in de wijngaard, en verrijken ze de bodem met natuurlijke compost. Druiven worden vaak met de hand geplukt, en doorgaans gebruikt de boer geen tractor om het land te bewerken. Eenmaal geoogst, worden de druiven vergist, net als bij gangbare wijn. Maar anders dan bij gewone wijn, gebruikt de wijnmaker zo min mogelijk of zelfs helemaal geen toevoegingen voor deze biologische wijn.
Biologische rode wijn zonder sulfiet
In tegenstelling tot ‘gewone’ wijn, wordt biologische wijn gemaakt zonder de toevoeging van sulfiet, of met lagere hoeveelheden sulfiet. Toch is een biologische rode wijn zonder sulfiet een mythe: het is namelijk een stof die van nature ontstaat tijdens het vergisten van de druiven, en dus in elke wijn aanwezig is. Sulfiet heeft een conserverende werking die ervoor zorgt dat de wijn langer houdbaar blijft. De meeste biologische wijnmakers voegen daarom toch een beetje extra sulfiet toe, maar minder dan gangbare wijnmakers. Voor de meeste mensen is dat geen probleem voor de gezondheid overigens. Alleen wie echt allergisch is, kan er last van krijgen. Hoe dan ook bevat de biologische wijn van ALDI minder sulfiet, en is dus een gezond biologisch alternatief voor de wijnliefhebber. Probeer deze wijn bij ALDI.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van uw e-mailadres
Bevestiging van uw telefoonnummer
Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer