WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

Koken met seizoensgroenten is gezond, smaakvol en goed voor de portemonnee. Wanneer de groenten in het seizoen zijn, zijn ze namelijk op hun best. Daardoor smaken ze nog beter en vaak ook nog eens extra scherp geprijsd. Elk seizoen en elke maand kent zijn eigen seizoensgroenten, zo ook juli. Wat de seizoensgroenten van die maand zijn? Dat lees je hieronder, inclusief bijpassende recepten.

Seizoensgroenten juli 

Juli is hartje zomer. Het is een van de zonnigste maanden van het jaar, maar ook een van de natste. Door die combinatie van veel zon én regen, groeien tal van groenten tot bommetjes vol smaak. Denk aan andijvie en Chinese kool, doperwten en paksoi. Maar ook rabarber, rucola, tuinbonen en zomerpostelein worden in juli volop geoogst. Koken met seizoensgroenten kan dus ook heel goed in de zomer!

  • Aubergine
  • Bloemkool
  • Broccoli
  • Chinese kool
  • Courgette
  • Paksoi
  • Radijs
  • Rode biet
  • Ijsbergsla
  • Kropsla
  • Sperzieboon
  • Spitskool
  • Tomaat
  • Venkel
  • Komkommer
  • Paddenstoelen
  • Paprika
  • Prei
  • Ui
  • Wortel

Courgette 

De courgette is een goede vriend van aubergine en wordt daarom vaak gecombineerd met de paarse groente, zeker in de Mediterrane keuken. Denk aan bovenstaande ratatouille of caponata. Courgette doet het daarnaast ook goed met frisse ingrediënten zoals citroen, rucola en feta, en romige producten als slagroom, kaas en boter. Conclusie: de courgette is superveelzijdig en een echte allemansvriend!

Komkommer 

Een groente die vaak voor lief wordt genomen is de komkommer. Zonde, want het is een fijne metgezel in de keuken. De groene groente wordt meestal gebruikt voor salades of zoetzuur, maar doet het ook goed in smoothies en wokgerechten. Breng komkommer op smaak met een snufje zout en combineer met fris-zure ingrediënten als azijn, tomaat en citroen.

Broccoli

Een van de sterren van deze maand is broccoli. De zonnige dagen en voldoende regen dragen bij aan de weelderige groei van deze groene groente, wat resulteert in sappige broccoli met een knapperige textuur. Broccoli kan een veelzijdige aanvulling zijn op tal van gerechten, van heerlijke roerbakschotels tot eenvoudige geroosterde bijgerechten. Het is een gezonde en smaakvolle keuze voor je zomerse maaltijden. Hieronder vind je enkele heerlijke recepten om van deze seizoensfavoriet te genieten.

Meer zoals dit: