MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Eitje gekookt? Gooi het water niet weg! 2 handige tips 

Het is zondagochtend en tijd voor een heerlijke brunch: met een warm croissantje, verse jus d’orange en een gekookt eitje. De croissants zitten in de oven, de sinaasappelen zijn geperst en het eitje staat nog lekker te pruttelen. De timer gaat af, je gooit het water door de gootsteen en zet de koude kraan open om de eieren eens even goed te laten schrikken…Wist je dat je het water van jouw gekookte eieren beter kunt bewaren? In dit artikel lees je waarom!

Het water van gekookte eieren gebruiken

1. Zelf plantenvoeding maken

Het water waarin jij eieren hebt gekookt zit boordevol voedingsstoffen. Voedingsstoffen die afkomen van de schil van een ei en waar de planten heel blij van worden. Bijvoorbeeld calcium, daarmee maak je plant membranen en celwanden aan en die bijdragen aan de stevigheid van de plant. Wanneer je een ei kookt, blijft een hoop calcium van het ei in het water achter. Zonde dus om dat zomaar weg te gooien!

Hoe je het water van het gekookte ei gebruikt voor planten? Laat het water na het koken afkoelen en gebruik het om je planten water te geven. Geef de planten niet meer water dan je normaal zou geven.

2. Water toch weggegooid? Gebruik dan de eierschalen

Heb je het water van het gekookte ei toch per ongeluk gegooid? Dat snappen we best. Het is immers een gewoonte die je al jarenlang hebt. Gelukkig is er een oplossing om je planten toch te verwennen met wat zelfgemaakte plantenvoeding nadat je hebt genoten van een heerlijke brunch met gekookte eieren. Je kunt namelijk net zo goed de eierschalen gebruiken om zelf plantenvoeding te maken.

Het calcium dat in het water terechtkomt, zit namelijk ook nog steeds in de eierschalen zelf. Dat is smullen voor je kamerplanten! Maal de eierschalen fijn met een vijzel en verdeel over de aarde van jouw planten. Wist je dat er nog meer afval is waar je planten blij van worden?

Op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit: