6 lekkere gerechten met rode biet
Gerechten met rode biet zijn veelzijdig en kunnen het hele jaar door gegeten worden. Deze biet is bijvoorbeeld heerlijk te combineren met feta, walnoot of sinaasappel. Door haar aardse smaak is het ook een goede en voedzame toevoeging aan salades. Rode bieten zijn bijna het hele jaar door te verkrijgen bij ons in de winkel. Dat is maar goed ook, want het smaakt heerlijk in zowel zomerse als winterse gerechten. We delen zes favoriete gerechten met rode biet.
1. Biet, avocado en sinaasappelsalade
Biet is heerlijk in een verse salade. Maak daarom eens deze heerlijke biet, avocado en sinaasappelsalade, die altijd goed smaakt, welk jaargetijde het ook is. Ook lekker als kleurrijk voorgerecht bij een diner. In deze simpele salade vind je een hoop verschillende smaken die perfect bij elkaar passen. De zachte geitenkaas met frisse sinaasappel en zoete bieten met noot-achtige avocado… Smullen! Heb je grote honger? Voeg dan wat linzen toe aan deze salade en je hebt een heuse maaltijd.
- Naar recept: Biet, avocado en sinaasappelsalade
2. Rode bietensalade
Een andere salade waarin rode biet de hoofdrol speelt is er één met veldsla en fetablokjes. Ook hier gebruik je de frisse toevoeging van fruit om alle smaken te laten knallen: granaatappelpitjes. Deze salade is heerlijk met uitgebakken ontbijtspek of bijvoorbeeld falafel. Lekker knapperig voor extra bite.
- Naar recept: Rode bietensalade
3. Winterse linzensalade
De rode biet is bij uitstek een winterse groente. Daarom is deze winterse salade met rode biet een heerlijke lunch voor de wat koudere dagen. Met extra winterse ingrediënten, zoals pompoen, linzen en walnoten en een smaakvolle dressing heb je een heerlijk seizoensgerecht. Ook lekker erbij: ken je de nieuwe versie van half-om-half-gehakt al? Gehakt met linzen! Hier maak je een heerlijke zelfgemaakte burger van die perfect bij deze salade past.
- Naar recept: Winterse linzensalade
4. Bietensalade met Hollandse Nieuwe
De laatste bietensalade uit het rijtje: de bietensalade met Hollandse Nieuwe. Ondanks dat bieten het hele jaar door in de schappen liggen, is dit gerecht door de Hollandse Nieuwe gelimiteerd verkrijgbaar. Geniet dus van deze salade in het haringseizoen van juni tot en met september. Dankzij de zachte bieten, frisse appels en zoete honing is de smaak van haring niet zo overheersend.
- Naar recept: Bietensalade met Hollandse Nieuwe
5. Bietensoep
Makkelijk, voedzaam en ook weer zo prachtig van kleur: de bietensoep. Dankzij de smaakvolle ingrediënten en verrassende kruiden is dit gerecht bovendien een smaaksensatie. Daar steel je de show mee als je eters over de vloer krijgt. Of wanneer je gewoon zelf zin hebt in een lekker soepje. Lekker om te combineren met een vers broodje of afbakbrood uit de oven.
- Naar recept: Bietensoep
6. Biologische couscous met rode bieten
Veel bieten zijn biologisch en dat is de perfecte basis voor dit heerlijke gerecht met couscous, walnoot en komkommer. Ook hierbij combineer je weer allerlei verschillende smaken: zoet, zuur en hartig. Dit gezonde gerecht is bovendien makkelijk te maken. Maak extra veel klaar en bewaar de salade voor de lunch de volgende dag, bijvoorbeeld om mee te nemen naar je werk.
- Naar recept: Biologische couscous met rode bieten