Minder betalen en toch meer krijgen.
  1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Thee kwaliteitscontroles

Thee kwaliteitscontroles

Thee kwaliteitscontroles

Natuurproducten kunnen altijd onderhevig zijn aan kwaliteitsschommelingen: het klimaat, de teelt, de oogst, het transport en natuurlijk ook de verwerking en opslag hebben een zeer grote invloed op de kwaliteit van de grondstoffen. We hebben daarom sinds lange tijd een eigen grondstoffenstandaard voor de beoordeling van kwaliteiten vastgelegd die veel verder reikt dan wat wettelijk voorgeschreven is.

De producten worden eerst zowel bij onze leveranciers als binnen de theeproductie- en verpakkingsafdelingen grondig sensorisch onderzocht. Daarbij wordt elke afzonderlijke partij door smaakexperts volgens exacte kwaliteitsparameters geproefd en beoordeeld. Bovendien laten we alle plantaardige grondstoffen en afgewerkte theemelanges op productkwaliteit, residuen en microbiologische kwaliteit controleren volgens een strikt keuringsplan. Deze controle wordt uitgevoerd door externe onafhankelijke gespecialiseerde laboratoria voor de verwerking en nogmaals voor de uitlevering. De volledige documentatie en traceerbaarheid van theeproducten tot aan hun oorsprong, d.w.z. tot aan waar de plant groeit, is voor ons een vanzelfsprekendheid.

We zijn er absoluut van overtuigd: met de uitgebreide en strenge kwaliteitscontroles garanderen we hoge kwaliteit.

Gecontroleerde kwaliteit, ook bij kruiden- en vruchtenthee

Kruiden- en vruchtenthee van ALDI

De grondstoffen voor de kruiden- en vruchtenthee komen voort uit de gecontroleerde teelt of wildpluk. Het verbouwen van thee gebeurt uitsluitend volgens de principes van de gecontroleerde, geïntegreerde teelt waarbij een milieuvriendelijke landbouwexploitatie vooropstaat. De zorgvuldige selectie van teeltgronden en zaaigoed en het teeltprogramma zijn bovendien onderworpen aan bijzonder strenge maatstaven die speciaal voor de kruidenteelt werden ontwikkeld. Er worden vooral biologische bemestingsmiddelen gebruikt en de bodem wordt op conserverende wijze bewerkt. Onkruid en ongedierte worden hoofdzakelijk op natuurlijke wijze met de hand of met behulp van nuttige insecten, bestreden. Het verbouwen van de grondstoffen in de buurt van industriecomplexen of druk bereden wegen is verboden, zoals ook het gebruik van chemische additieven of smaakstoffen.

Kwaliteitscontrole bij Thee van ALDI

De leveranciers, die allemaal volgens de principes van de gecontroleerde, geïntegreerde teelt werken, worden regelmatig lokaal door onafhankelijke controleurs gecontroleerd om na te gaan of ze de eisen op het vlak van hygiëne, aanduiding, temperatuur en opslag respecteren en zich houden aan het streng gereglementeerde gebruik van bestrijdings- en bemestingsmiddelen. Verder behelst het controlesysteem ook de volledige documentatie en traceerbaarheid van de grondstoffen tot aan hun oorsprong.

Niet alle bestanddelen van de kruiden- en vruchtenthee groeien op plantages of worden op velden verbouwd. Een aantal planten van de theemelanges die we aanbieden komt voort uit wildpluk. De wildpluk is een traditionele, zeer sterk gespecialiseerde activiteit die ook vandaag nog voor veel mensen een belangrijke bron van inkomsten is. Daarbij worden de planten en plantbestanddelen niet gecultiveerd maar op hun natuurlijke groeilocaties gelaten en daar geoogst. Elk gebruik van bemestings- of bestrijdingsmiddelen is daarbij uit den boze. Uiteraard wordt ook de wildpluk aan een zeer streng controlesysteem onderworpen, waarbij de naleving van de kwaliteitsnormen door audits ter plaatse, scholingen, documentatie, laboratorium-analyses wordt veiliggesteld.

theeplantage - grondstoffen thee van ALDI

Ook de aansluitende verdere verwerking van de grondstoffen is onderworpen aan talrijke kwaliteitsmaatregelen. Zo worden de producten in de loop van hun verwerking zorgvuldig bewerkt en gebroken. Daartoe behoren bijv. de verwijdering van meegeoogste vreemde bestanddelen, een kiemreductie onder hete stoom en een zuiver fysisch proces voor de verwijdering van ongedierte. Daarmee zijn de kruiden- en vruchtenthee die we aanbieden ook op microbiologisch vlak onberispelijke producten van een perfecte hygiënische kwaliteit.

De verpakking

Onze verpakking - Thee bij ALDI

Zodra de kwaliteitsafdeling de kwaliteit en versheid van alle theesoorten heeft getest, worden de desbetreffende melanges in de theefabriek gedoseerd en verpakt. De moderne verpakkingsmachines garanderen naast een exacte dosering tevens een nauwkeurige verwerking en verpakking.

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.