MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Borrel breekbrood maken op 3 manieren 

Hoe maak je een borrel breekbrood? Deze borrelhap is altijd een favoriet en geeft een leuke twist aan elke borrel. Deze kleine broodjes kun je perfect serveren op verschillende manieren en daarom delen we drie opties. De mini-broodjes van ALDI zitten compact bij elkaar in één groot brood voor een kleine prijs. Daar komt ook de naam breekbrood vandaan. We geven je lekkere inspiratie voor allerlei heerlijke variaties met breekbrood die zeker niet mag ontbreken op de borreltafel.

Hoe kun je het beste een breekbrood afbakken? 

Voor het maken van een borrel breekbrood kan je een kant-en-klaar breekbrood van ALDI gebruiken óf een groot vers brood zelf via de ruitsnijmethode insnijden. Beide is mogelijk en net zo lekker! Ga je voor een vers brood, dan hoef je het brood alleen even een aantal minuten op te warmen in de oven. De breekbroden van ALDI moet je daarentegen eerst even afbakken, voordat je deze kan eten. Dan kun jij helemaal gaan genieten van de geur en smaak van vers afgebakken brood. Hoe kun je het breekbrood het beste afbakken?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Haal het breekbrood uit de verpakking en leg deze op de bakplaat.
  4. Besprenkel het brood met water.
  5. Bak het brood in zijn geheel af in 4-6 minuten.
  6. Haal uit de oven en laat kort afkoelen.

Vind je het breekbrood te groot? Je kunt ook een paar losse broodjes eraf breken en deze afbakken. De rest kun je dan in de vriezer bewaren tot je het nodig hebt.

Breekbrood met kaas (en ui) 

Breekbrood is overheerlijk met kaas in alle soorten en maten. Van mozzarella tot gorgonzola, van geitenkaas tot brie en camembert. Alles is lekker bij een breekbrood. Helemaal als je het eroverheen laat smelten en serveert bij een borrel. Maak inkepingen in het brood voordat je het in de oven doet. Prop hierin stukjes kaas en bak het brood af totdat het brood gaar is en de kaas gesmolten. Op het moment dat je nu het brood breekt krijg je ook een lange sliert kaas mee. Belachelijk lekker! Lekkere toevoeging is om uien onder de kaas te leggen. Je krijgt dan een soort kaas-ui-brood.

Breekbrood met knoflook (en zout) 

Een andere lekkere, maar simpele variatie met breekbrood is het breekbrood met knoflook en kruiden. De geur van de knoflook uit de oven zorgt ervoor dat iedereen in huis trek krijgt in het eten. Je kunt dit gerecht vrij makkelijk maken door knoflook te pellen en klein te snijden. Meng met een beetje olijfolie en smeer dit op het breekbrood voordat je het in de oven schuift. Deze krijgt een glanzende krokante bovenlaag met de fijne smaak van geroosterde knoflook. Deze simpele uitvinding vergeet je nooit meer.

Ook lekker is om grof zeezout naast het knoflook te sprenkelen.

Italiaans breekbrood 

De laatste variatie voor een lekker breekbrood is een Italiaanse variant. Je kunt heel simpel het breekbrood insmeren met een beetje olijfolie en verdeel de Italiaanse kruiden zoals gedroogde oregano, basilicum en tijm erover. Je kunt ook nog een stap verder gaan door sneden in het brood te maken en deze te vullen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Verdeel dan daarna de gedroogde kruiden eroverheen. Kies je voor verse basilicum, let dan op, deze verbrand sneller in de oven dan de gedroogde variant.

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit: