Decoreren kun je leren

  1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Decoreren kun je leren
Bakken, decoreren, versieren, vulling

Decoreren kun je leren: 5 versiertips voor de mooiste taarten & (cup)cakes

Taarten bakken is een ding, versieren & decoreren is weer heel iets anders. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Iedereen kan het, zolang je maar weet hoe. Hoe moeilijk het soms ook lijkt, met deze 5 versiertips decoreer jij binnen no time de mooiste taarten & (cup)cakes. En dat dat niet veel hoeft te kosten, leggen we je ook meteen uit.

5 tips voor taarten decoreren

1.     Maak een plan

2.     Oefenen, oefenen, oefenen

3.     Doe de check

4.     Gebruik hulpmiddelen

5.     Neem de tijd

 

1.     Maak een plan

Het allerbelangrijkst is het maken van een plan. Bedenk van tevoren wat je wil doen, hoe je dat wil doen en wat je daarvoor nodig hebt. Teken het eventueel uit, verzamel foto’s en plaatjes of maak een Pinterest-bord.

Ga vervolgens aan de slag met een mini plan van aanpak. Wil je een taart versieren met marsepein, frosting en chocolade? Schrijf per stap op wat je wil doen en daarvoor nodig hebt aan ingrediënten, materialen en technieken.

Ook handig: als je ruim van tevoren weet je allemaal nodig hebt, kun je ook rekening houden met eventuele aanbiedingen. ALDI verkoopt veel bakproducten die standaard laag geprijsd zijn, maar heeft daarnaast ook elke week fijne aanbiedingen. Check voor actuele aanbiedingen de folder, online of in de winkel.

2.     Oefenen, oefenen, oefenen

Wil je een nieuwe techniek of iets anders proberen wat je nog nooit hebt gedaan? Oefen dan eerst. Zo weet je precies wat je moet doen, waar de pijnpunten liggen en waar je misschien hulp bij nodig hebt.

Je hoeft dan overigens niet gelijk de hele taart of een dozijn cupcakes te maken. Denk aan het spuiten van rozetjes, het maken van een ombre frosting, teksten schrijven met chocolade of het uitrollen van marsepein. Dit scheelt ook in de kosten, omdat als iets fout je slechts een klein deel opnieuw hoeft te doen in plaats van een volledige taart of lading cupcakes.

3.     Doe de check

Zorg dat je alles op tijd in huis hebt, nog houdbaar is en op de juiste temperatuur is. Zo vragen veel recepten om eieren op kamertemperatuur en moet boter afhankelijk van de bereiding vaak koud of juist helemaal zacht zijn. En weet je zeker dat dat zakje bakpoeder dat al jaren in de kast nog te gebruiken?

4.     Gebruik hulpmiddelen

Ook professionals gebruiken aan de lopende band hulpmiddelen. Van satéprikkers om taarten vast te zetten tot mallen, vormpjes en tutorials. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is hulp voor.

Mislukt een onderdeel vaker of lijkt iets je simpelweg niet haalbaar? Geen nood. Zoek op Google naar mogelijke hulpmiddelen en trucjes. Wedden dat het uiteindelijk wel lukt?

Extra hulp: gebruik een kant-en-klare bakmix voor cake, cupcakes, muffins of taart. Scheelt een hoop tijd, en bij ALDI zijn ze ook nog eens supervoordelig en van hoge kwaliteit!

5.     Neem de tijd

Tot slot: neem de tijd. Zet eerst alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden klaar en ga dan pas aan de slag. Neem voldoende tijd om onderdelen tussendoor af te laten koelen zodat frosting en slagroom niet gaan lopen. Laat vullingen en frosting opstijven in de koelkast. En als iets echt mislukt, begin je gewoon opnieuw

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch