6 Bespaartips voor boodschappen

  1. Startpagina
  2. 6 Bespaartips voor boodschappen

Minder betalen en goedkoop boodschappen doen? Dat kan. Terwijl je ook nog eens de lekkerste en best geteste producten scoort. In dit artikel van ALDI zetten we een aantal tips voor jou op een rijtje. 

Folders uitpluizen

1. FOLDERS UITPLUIZEN

Niets is leuker om folders uit te pluizen. ALDI verspreidt bijvoorbeeld wekelijks een folder met daarin de nieuwste aanbiedingen. Wist je dat de nieuwste folder iedere woensdag voor de volgende week online staat én in de winkels ligt? Zo mis jij geen enkele aanbieding en maak snel je boodschappenlijstje.

Als producten in de aanbieding zijn is het handig om een kleine voorraad in te slaan. Lang houdbare producten, zoals toiletpapier en schoonmaakmiddel kun je gemakkelijk opslaan. De vriezer biedt ook een goede uitkomst. Is bijvoorbeeld gehakt in de aanbieding? Koop meer dan je nodig hebt en vries het in! Producten uit de vriezer zijn vaak goedkoper, net zo gezond en blijven langer vers.

Mocht je een keer geen tijd hebben om boodschappen te doen zorg dan dat je een makkelijke maaltijd, zoals producten uit de vriezer of kliekjes van een vorige dag, in huis hebt. 

Maak een weekplanning

 

2. MAAK EEN WEEKPLANNING

Een slimme volgorde voordat je boodschappen doet is: 1. Kijk in je koelkast, vriezer of voorraadkast wat je nog in huis hebt. 2. Maak aan de hand van de folder of app een lijstje wat je nodig hebt. Dit kan je bijvoorbeeld ook makkelijk doen met het boodschappenlijst van ALDI.

Tip: Vergeet de hoeveelheden niet. Want besparen op je boodschappen doe je ook door zo min mogelijk te verspillen. Het opstellen van een weekplanning kost wat tijd maar scheelt geld. En geen zorgen de tijd haal je later in. Doordat je niet hoeft te bedenken wat je ’s avonds gaat koken. 

 

Koop bijna al je dagelijkse boodschappen onder de 2 euro

3. GOEDKOOP BOODSCHAPPEN DOEN 

In januari knallen alle supermarkten met aanbiedingen en kortingen. Heel leuk natuurlijk, maar wat ons betreft kunnen wij je beter helpen. Met iets waar je echt wat aan hebt. Daarom zijn bij ALDI bijna al je dagelijkse boodschappen onder de 2 euro. Altijd. Ook morgen. Of volgend jaar. Door de inflatie wordt alles duurder. Als je dus kan besparen op je boodschappen, dan kan dat je per maand een hoop schelen. 

Wanneer je ALDI vergelijkt met andere supermarkten dan zie je dat de prijzen bij ALDI lager liggen voor veel boodschappen. Een goede optie dus om voor een budgetsupermarkt te kiezen. 

Bekijk hier de dagelijkse boodschappen onder de 2 euro

Kies voor huismerken

4. KIES VOOR HUISMERKEN

Een huismerk is een merk van een product / productenrange die de naam bedacht door een bepaald merk die dit product verkoopt. Een huismerk is meestal een goedkoper alternatief van een A-merk (een merk met een hoge merkbekendheid.) De producten van een huismerk worden in opdracht van de retailer geproduceerd en / of ontwikkeld, de huismerken die bijvoorbeeld een supermarkt verkoopt zijn ook eigendom van de retailer.

Het komt ook vaak voor dat huismerken in dezelfde fabriek worden geproduceerd. Vaak doen kwalitatief goede huismerken namelijk niets onder aan A-merken. ALDI verkoopt huismerken die o.a. goed getest en best getest zijn. 

Uit onderzoek van de Consumentenbond zijn de huismerken van ALDI gemiddeld 39% goedkoper dan A-merken. En ALDI heeft ook nog eens heel veel producten die het best getest zijn. Ontdek deze snel.  

Koop bijna al je dagelijkse boodschappen onder de 2 euro

5. GA VOOR HELE IN PLAATS VAN VOORGESNEDEN GROENTEN

Een hele krop ijsbergsla, bos wortelen of zak aardappelen is relatief goedkoper dan de voorgesneden varianten, denk daarbij bijvoorbeeld aan een bakje voorgesneden fruit. Het voordeel van voorgesneden groente en fruit is dat je het makkelijk kan consumeren of meenemen als je bijvoorbeeld een dagje weg gaat. Hele groente is groter en je kunt er meerdere keren van eten, verder is het ook goedkoper. Ideaal dus als je wil besparen op je boodschappen. 

Voordelige kookideetjes

6. VOORDELIGE KOOKIDEETJES

Zou je graag wat inspiratie willen bij het maken van maaltijden? Kijk dan naar voordelige kookideetjes. Niet elk recept hoeft namelijk aparte en dure ingrediënten te bevatten. Het ligt er ook aan voor hoeveel personen je de maaltijd maakt. Ben je met een groot gezin? Dan kan je in één keer al je in ingrediënten kopen en kom je hier meestal wel goed mee uit. Als je een recept maakt voor 1 persoon, dan kan dat soms nog wel wat lastiger zijn. Bij ALDI vind je heerlijke kookideetjes voor maar een paar euro. Bijvoorbeeld deze Pompoenstamppot met spekjes en pittige sambaljus voor slechts € 1,02 per persoon. 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch