BBQ-tips van ALDI

Tips voor tijdens het barbecuen

Nooit haastwerk
Maak de barbecue tijdig aan en wacht tot de houtskool egaal gloeit. Roosteren op vlammen en rook zorgt er namelijk voor dat de smaak van het vlees minder lekker is. Het duurt zeker een half uur voordat de rook en vlammen weg zijn.

Horizontaal
Plaats de barbecue goed waterpas om te voorkomen dat het vuur scheef brandt. Als de barbecue recht staat, is de warmte van het vuur goed verdeeld.

Aluminiumfolie
Leg onderin de barbecue, dus onder de houtskool, een stuk aluminiumfolie. Dat weerkaatst de warmte en maakt schoonmaken makkelijker.

Niet te koud
Haal vlees tijdig uit de koelkast, zodat het rustig op temperatuur kan komen. Maar dek het wel af en zet het vooral niet in de volle zon.

Aluminium grillschalen van ALDI
Aluminium grillschalen, 10 stuks voor 1.99

Plaats een lekbakje
Vet dat tijdens het grillen van het vlees in het vuur druipt, kan vlammen veroorzaken. Plaats daarom tussen de gloeiende houtskool en het vlees een opvangbakje, bijvoorbeeld een aluminium grillschaaltje. Of leg het vlees in een aluminium grillschaaltje.

Marinade voor mals vlees
Vlees wordt malser en zachter als het vooraf wordt gemarineerd.

Basisrecept voor marinade: sap van een halve citroen, 3 el olie, een paar uienringen, een kleingesneden teentje knoflook, een tl geplette peperkorrels, 2 blaadjes laurier, tijm en zout naar smaak.

Bijzondere smaakmakers
Takjes tijm, jeneverbessen of stukjes citroenschil, maar bijvoorbeeld ook heide- of dennetakjes geven het vuur - en daarmee ook het te grillen vlees - een speciaal aroma.

Extra geurig
De oude Grieken wisten al hoe je vlees of vis heerlijk geurig maakt: sprenkel er tijdens het roosteren wat wijn overheen. Wit voor vis, rood of wit voor vlees.

Geen vork s.v.p.
Prik niet in het vlees, want dan wordt het droog omdat het sap eruit loopt. Gebruik voor het omdraaien liever een barbecuetang.

Dik en dun
Is het barbecuerooster verstelbaar? Grill dun vlees dan wat dichter op het vuur dan dik vlees.

Tips voor vis op de barbeque

vis op bbq

Bewaren in de koelkast
Vis moet altijd goed worden gekoeld tot kort voor het grillen.

Meer afstand
Zorg ervoor dat vis niet dicht op vlees gegrild wordt. De vis kan anders verbranden of droog worden.

Visfilets
Filets kunnen het best gegrild worden in een grillschaal of op een rookplank.

Kookpunt
Het perfecte kookpunt is te herkennen aan de kleur van het vlees. Bij zalm moet het vlees glanzend lichtroze zijn. Bij witte vis moet het vlees nog lichtjes doorschijnbaar zijn.

bbq van ALDI

Makreel in folie
Verpak een makreel in een dubbele laag aluminiumfolie, samen met een paar plakken citroen, zout, peper, dille en wat witte wijn en olijfolie. Leg dit pakket ca. 20 minuten op de barbecue, af en toe omdraaien.

Grote garnalen
Voor het grillen wordt vlees of vis nooit gezouten, met één uitzondering. Bij het roosteren van grote diepvriesgarnalen in hun schaal, moet die schaal vooraf royaal met zout worden ingewreven.

Vergeet de dille niet
Alle geroosterde vis wordt extra lekker door er wat versgeknipte dille overheen te strooien.

Het perfecte hulpje voor de barbecue
De rookplank is vooral goed voor vis, maar ook voor vlees en groenten. Het eten wordt op een rookplank voorzichtig gekookt en krijgt een rokerig aroma.

Extra tip: voor een perfect resultaat, de rookplanken vóór gebruik goed wassen.

Tot slot: marshmellows!
Het vuur is bijna uit, de barbecueparty loopt op zijn eind. Doe dan de kids een groot plezier: verwen ze met wat marshmellows, die ze zelf aan een spiesje mogen roosteren. Zo maken ze de lekkerste lollies!

Tips voor onderhoud en schoonmaken

  • Haal tijdens het grillen regelmatig een barbecueborstel over het rooster, dan blijft dit veel schoner.
  • Laat de barbecue na gebruik schoonbranden door deze 10 minuten op vol vermogen te verhitten. Vet, vleesresten e.d. zijn dan verkoold en makkelijk te verwijderen. Maar pas op: houtskool gloeit een tijd na en ook metalen delen blijven lang heet.
  • Wrijf roosters en pennen in met olie en verpak ze in keukenpapier voordat ze worden opgeborgen.

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.