MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Met een paar tips en tricks tover je een paasontbijt op tafel waar het wel een héél vrolijk Pasen van wordt. Want met een paar simpele ideeën voor de lekkerste (paas-)gerechten en hoe je ze presenteert, maak je er een feest van aan het ontbijt. Kan iedereen dat? Natuurlijk wel.

5 x lekkere ideeën voor het paasontbijt

Van een paasontbijt serveren in gangen tot aan heerlijke gevulde croissantjes maken: met een paar simpele ideeën wordt het paasontbijt een feestelijk gebeuren. Hieronder 5 leuke tips.

1. Gevulde broodjes

Met de brunchbroodjesmix van ALDI of kaiserbroodjes kun je de lekkerste gevulde broodjes maken. Hoe? Door het kapje eraf te snijden en een beetje van de vulling uit de broodjes te halen (dat kun je overigens opbakken als broodkruim). Vul ze daarna bijvoorbeeld met gebakken spek, ei en avocado, met een mix van vleeswaren of met mozzarella, tomaat en pesto. Ze zijn een feestje op je bord. Én weer eens wat anders dan ‘gewoon’ belegde broodjes!

2. ... of gevulde croissantjes

Wie is er niet dol op croissantjes? Maak ze zelf met een blikje croissantdeeg of koop ze vers op de broodafdeling. Voor het paasontbijt is het een leuk idee om ze te vullen. De verse snijd je overlangs open en vul je bijvoorbeeld met roerei en gerookte zalm of met chocoladepasta, slagroom en aardbeien of frambozen. De croissantjes die je nog zelf moet rollen, kun je bijvoorbeeld beleggen met een plakje spek en stroop en ze dan afbakken. Of met salami, kaas en Italiaanse kruiden.

3. Geen paasontbijt zonder eieren

Een paasontbijt is natuurlijk niet compleet zonder eieren. Hardgekookt, zachtgekookt, versierd, geverfd, gepocheerd, gebakken of geroerd: met eieren kun je alle kanten op. En ook het gevulde eitje is een klassieker aan de paastafel.

Nog even als geheugensteuntje: voor hardgekookte eieren houd je 8 à 10 minuten aan, zachtgekookte eieren moet je 3 à 4 minuten koken. Een halfzacht gekookt ei zit daar met 5 à 6 minuten precies tussenin. En vergeet niet je eitje na het koken meteen te laten ‘schrikken’ onder koud water. Dat pelt stúkken makkelijker.

4. Een paasontbijt in gangen

Extra feestelijk: deel het paasontbijt op in gangen voor een luxe restaurantbeleving. Begin bijvoorbeeld met yoghurt met fruit, gevolgd door een lekker stukje luxe stol. Ga daarna over op hartige broodjes en eieren en eindig met iets zoets. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paastoetje voor het ontbijt? Denk aan een vrolijke paastrifle , een stukje (citroen)taart of makkelijke spiesjes met poffertjes en fruit.

5. Ontbijtcocktail

Met een mimosa wordt het paasontbijt éxtra feestelijk. Deze cocktail is een mix van vruchtensap (meestal sinaasappelsap), afgetopt met champagne of cava en wordt vaak bij de brunch geserveerd. Ook vind je bij ALDI de heerlijkste paaswijnen voor een voordelige prijs.

En denk ook vooral aan hóé je dat drankje gaat serveren. In een mooi glas met een stukje fruit op de rand bijvoorbeeld. Ook leuk: giet het in een chocolade paashaas. Met een warm mes (even onder kokend water houden) snijd je een stukje van de oren van de paashaas af. Drankje erin, rietje erin en voilà!