1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. DIY: Paashangers knutselen van zoutdeeg (met video!)
DIY: Paashangers knutselen van zoutdeeg (met video!)

paashangers

DIY: Paashangers knutselen van zoutdeeg (met video!) 

De vogels fluiten en bloemen beginnen te bloeien. Met de kuikentjes die langzaam uit hun ei komen, is de lente echt begonnen. Tijd voor een vrolijk paasfeest. Met deze paashangers breng je meteen je hele huis in paassferen. In dit artikel leggen we uit hoe je ze makkelijk zelf maakt. Wil je het liever zien? Dat kan in de video.  

Paashangers knutselen: dit heb je nodig

De paashangers zijn gemaakt van zoutdeeg. Het ideale knutselmateriaal voor kinderen, want je kunt er allerlei figuren mee maken en het recept is goedkoop én simpel. Waarschijnlijk heb je het meeste zelfs al in huis! Het enige wat je nodig hebt zijn bloem, zout, water en wat olie. In het ouderwetse zoutdeeg recept gebruiken we 2 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 kopje water en 1 eetlepel olie. Dit kan zowel zonnebloem-, olijf- of babyolie zijn. Met deze hoeveelheid heb je genoeg zoutdeeg voor twee tot drie kinderen. Wil je meer zoutdeeg maken? Houd dan dezelfde verhoudingen aan.   

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

paashangers

Het zoutdeeg maken  

 1. Mix de kopjes bloem en zout in een kom. Dit kan met een lepel, maar ook met je handen. 

 2. Voeg het water en de olie toe en kneed alles tot je een soepele bal hebt. Vind je het deeg nog wat te plakkerig? Doe er dan een beetje bloem bij. Of vind je het deeg juist te droog? Voeg dan wat water toe. 

 3. Het zoutdeeg is daarmee al klaar. Met een roller maak je het deeg vervolgens plat. Voor de paashangers is het ideaal als het deeg niet dikker is dan één centimeter. 

 4. Je kunt zoutdeeg op verschillende manieren kleuren, als het deeg droog is, maar ook al vóóraf. Voeg hiervoor een paar druppels voedingskleurstof of een druppeltje verf toe aan het oorspronkelijke recept.

Zijn jouw kinderen helemaal enthousiast geworden van koken? Dan hebben we hier wat tips en recepten hoe je samen nog meer kunt bakken.

knutselen met Pasen

Knutselen met zoutdeeg

 1. Tijd om het deeg te vormen. Maak van het uitgerolde deeg verschillende figuren. Dit kun je met uitsteekfiguurtjes doen of met de hand. Voor Pasen is het leuk om paashangers in de vorm van eieren, kuikens of de paashaas te maken. Maak alvast een gaatje aan de bovenkant van het figuur, daarmee hang je straks de paashanger op. Je maakt een gaatje door met een satéprikker voorzichtig door het deeg te prikken. 

 2. Het leuke aan knutselen met zoutdeeg is dat je er alle kanten mee op kunt. Leg daarom lekker veel verschillende knutselspullen op tafel. Wat dacht je van klei accessoires, strijkkralen, lijm, glitter, stenen, veertjes en kralen? Doordat het deeg niet in de oven hoeft, kun je werkelijk alles gebruiken om te knutselen. 

 3. Wil je het deeg eerst verven? Doe dit dan met waterverf. Dit trekt makkelijk in en droogt snel. Ideaal als je nog een tweede laag wil schilderen of als je nieuwe patronen wil aanbrengen.

 4. Nu alle paashangers af zijn, hoeven ze alleen nog maar te drogen. Het snelste gaat dit door alle figuren op een plaat of plank op de verwarming te leggen en te laten drogen. Zijn ze allemaal droog? Dan hoef je alleen nog maar een stukje lint door het gaatje te rijgen. En de paashangers op te hangen, natuurlijk.

Ben je nog niet uitgeknutseld? Dan hebben we hier nog meer inspiratie voor je.

Meer zoals dit:

paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes

Wil je met je familie met Pasen paaseieren gaan zoeken? Maak er dan een leuk spel van. Bekijk hier 5 originele spelletjes die je kunt doen.

Verder lezen
paasslinger maken

Knutselen met Pasen: maak een paasslinger (met video!)

Een mooie paasslinger maakt Pasen helemaal af. In een paar simpele stappen maak je er zelf een. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Verder lezen
eieren uitblazen

Eieren uitblazen in 7 makkelijke stappen

Wil je paasversiering maken en moet je daarvoor eieren uitblazen? Bekijk in dit artikel hoe je dit in 7 makkelijke stappen doet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch