Montepulciano

Montelpulciano d'Abruzzo van ALDI
Rood vol en krachtig
3.79
0.75-l-Per fles liter = 5.05
Montepulciano d’Abruzzo
Montepulciano d’Abruzzo

Montepulciano

De Montepulciano is een rode wijn uit Italië. Het is een volle, robuuste wijnsoort met een donkere kleur. ALDI heeft de Montepulciano d’Abruzzo in het assortiment. Deze wijn is afkomstig uit de regio Abruzzo in Italië, waar de Montepulciano druif het meest voorkomt. Dit is dan ook de bekendste wijn die van deze druif gemaakt wordt. De Montepulciano heeft een soepele, ronde smaak en de afdronk is lang en kruidig.

Montepulciano: voor de liefhebbers van volle rode wijn

De Montepulciano is de beste keuze voor mensen die graag een krachtige, droge rode wijn drinken. Wie deze wijn ruikt, zal koffie, aardse geuren en zelfs leer erin herkennen. De druif heeft een dieprode kleur, waaraan al te herkennen is dat deze wijn een volle smaak heeft. Het is een populaire wijn onder de Italianen zelf. Dat blijkt ook uit het feit dat deze druif de op één na meest verbouwde druif in dit land is. De Montepulciano staat voor krachtig Italië.

Montepulciano wijn: voor bij de alledaagse maaltijd

In de krachtige smaak van de Montepulciano wijn zijn tonen van rood fruit, kruiden, vanille en hout te herkennen. De volle smaken van deze wijn combineren goed met gerechten die ook veel smaak hebben. Zo past deze wijn goed bij rood vlees dat gegrild of gebraden is, bij pasta met tomatensaus en gerechten als carpaccio en paté. De Italianen zelf drinken deze wijn regelmatig bij het diner. Doordat de druif erg goed groeit en veel oplevert, is de Montepulciano wijn betaalbaar en daardoor een perfecte wijn voor elke dag.

De oorsprong: de Montepulciano druif

Er heerst toch nog wat onduidelijkheid over de oorsprong van de Montepulciano druif. Dat dit druivenras typisch Italiaans is, dat staat vast. En men vermoedt dat de druif is genoemd naar de stad Montepulciano in Toscane. Het is echter van oudsher niet bekend dat  deze druif op die plek verbouwd werd. Dat levert dus nog wat vraagtekens op. Overigens wordt Montepulciano ook buiten de regio op grote schaal geproduceerd in Italië. Zo is de druif in meer dan 20 regio’s van de in totaal 95 regio’s in Italië te vinden. De regio Abruzzo levert echter de beste kwaliteit wijn op basis van de Montepulciano druif.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch