Merlot

Merlot

De Merlot is na Cabernet Sauvignon waarschijnlijk de populairste rode wijn. Of precies andersom. Deze twee voeren al jaren een nek-aan-nekrace in de wereld. Het speelt ongetwijfeld mee dat beide soorten uit Bordeaux, Frankrijk komen. Een beroemde wijnregio. Merlot is van origine een erg romige wijn en vrij licht van kleur. Afhankelijk van waar de Merlot vandaan komt, verschillen de smaaktinten die erin voorkomen. Zo is het mogelijk om fruitige aroma’s van kersen, pruimen of zelfs chocolade te ervaren. Uit weer een andere regio kan een Merlot iets minder romig en daardoor juist pittig zijn. Al met al een populaire veelzijdige wijn, gewoon verkrijgbaar bij ALDI.

Ondanks dat de Merlot en Cabernet Sauvignon beiden uit Bordeaux komen, smaken ze heel anders. Ook zijn beide soorten uitgevlogen naar andere regionen van de wereld. Zo wordt de Merlot niet alleen in Frankrijk aangeplant, maar ook in Zuid-Afrika, Italië, Hongarije, Kroatië, Nieuw-Zeeland, Australië, Chili en Spanje. Ontzettend veel verschillende soorten wijn uit dezelfde druif. Om het beste uit beide werelden te krijgen, worden Merlot en Cabernet wijnen ook regelmatig gecombineerd in een blend. Zo bezit de nieuwe assemblage de stevigheid en lange afdronk van Cabernet, maar de zachte kant van Merlot.

Merlot wijn van ALDI

Tegen een lage prijs een Merlot wijn proberen? Kom dan naar ALDI. Meerdere Merlot wijnen liggen in de wijnschappen van onze filialen. Bijvoorbeeld de Charette Merlot. Deze Merlot wijn is in 2020 als ‘Goed’ getest door ‘De Grote Hamersma’. We zijn dus niet de enigen die onze Merlot wijnen goed vinden. De Charette Merlot is afkomstig uit de originele Bordeaux streek in Frankrijk. Liever een andere Merlot proberen? Geen enkel probleem. Pal ernaast staat de Alameda Merlot, die afkomstig is uit Chili, Zuid-Amerika. Beiden liggen in de wijnschappen tegen aantrekkelijk lage prijzen. Probeer zelf een Merlot wijn voor slechts een paar euro per fles. Smaakt bovenal erg lekker bij rood vlees.

De bijna misgelopen Merlot druif

De Merlot druif is een van origine blauwe druivensoort. Hieruit ontstaan de meest heerlijke rode wijnen. In tegenstelling tot de Cabernet Sauvignon kreeg de Merlot druif pas later interesse buiten Bordeaux. Waren we die bijna misgelopen. We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder Merlot. Sinds deze wijnsoort de Franse streek heeft verlaten, is men flink aan het experimenteren gegaan, wat heeft geleid tot heel verschillende wijnen.

De Merlot druif is vroegrijp en bevat relatief weinig tannines. Mede daardoor gedijt deze druif beter in koudere klimaten. Ook is de Merlot voor lange tijd te bewaren. Ideaal voor in de voorraad dus.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch