Chardonnay

Chardonnay

Het is misschien wel de meest bekende witte wijn van allemaal: de Chardonnay. Een echte alleskunner, van knisperend fris tot volrond. De Chardonnay druif is een sterk druivenras. Hij voelt zich overal prettig en groeit daarom op veel plekken in de wereld. ALDI heeft een Chardonnay uit Australië, Chili, Zuid-Afrika, Californië, Argentinië en natuurlijk Frankrijk in het assortiment. Door de vrij lage zuurgraad en daarmee samenhangende zachte smaak is de Chardonnay een veel gedronken wijnsoort.

Chardonnay: makkelijk en geliefd

Omdat de Chardonnay zo’n zachte wijnsoort is, is het een goede keuze voor een feestje of voor bij een diner. Grote kans dat deze wijn alle gasten goed zal bevallen. Het is een makkelijke wijn met tonen van fruit, zoals appel, peer, mango en ananas, en soms heeft de Chardonnay een wat licht kruidig of bloemig smaakprofiel. Omdat deze wijn zo’n alleskunner is, past de Chardonnay bij veel verschillende gerechten. Een frisse variant van deze wijnsoort combineert goed met salades en schaal- en schelpdieren. Een vollere Chardonnay past goed bij kipgerechten, vis maar ook bijvoorbeeld bij een Indiase curry.

De verschillende smaken van de Chardonnay wijn

De druif waarvan de Chardonnay wijn wordt gemaakt, heeft een redelijk neutrale smaak. Het is een druif die zich aanpast aan de omgeving en de smaak overneemt van de bodem waar de druivenranken zijn geplant. Dat betekent dat een Chardonnay uit Frankrijk iets anders smaakt dan diezelfde wijnsoort uit Australië. In het algemeen geldt: hoe kouder het klimaat, hoe frisser de wijn. Zo smaakt een Chardonnay wijn uit Zuid-Afrika vol en rond, omdat het klimaat daar een stuk warmer is. Dat betekent overigens niet dat de verschillen heel groot zijn. In het algemeen blijft de zachte smaak kenmerkend voor de Chardonnay wijn.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch