1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Makkelijke recepten met vis: 23 x lekkere gerechten
Makkelijke recepten met vis: 23 x lekkere gerechten

vis recepten

Makkelijke recepten met vis: 23 x lekkere gerechten 

Op zoek naar makkelijke recepten met vis? Zoek niet verder. We bundelden de lekkerste recepten met vis voor in de oven, op de barbecue, met rauwe vis en ook gebakken vis. Lekker voor jong en oud en iedereen kan ze maken.  

Makkelijke recepten met vis 

Wie gek is op vis kan zijn geluk op. Er zijn namelijk zo veel verschillende gerechten, bereidingen en recepten te vinden. In dit artikel delen we maar liefst 23 makkelijke recepten met vis en om het iets overzichtelijker te maken hebben we ze onderverdeeld in 4 categorieën: 

 1. Recepten met vis uit de oven
 2. Recepten met vis op de barbecue

 3. Recepten met gerookte vis 

 4. Recepten met gebakken vis

Moet je vis gebakken of rauw eten?

Voor we doorgaan naar de recepten, beantwoorden we eerst een belangrijke vraag: moet je vis altijd bakken of kun je het ook rauw eten? In principe geldt dat als de vis dagvers is en niet ingevroren is geweest, je de vis zowel gebakken als rauw kunt eten. Echter wordt veel vis vlak na het vangen ingevroren om zo de versheid te kunnen garanderen. Dat is ook het geval bij de vis van ALDI. Om die reden raden we aan om de vis altijd te bereiden volgens de bereidingswijze of het bereidingsadvies op de verpakking en niet rauw te eten.

1. Recepten met vis uit de oven 

Misschien wel de makkelijkste manier om vis te bereiden is in de oven. Met alleen een beetje olijfolie, zout en peper is vis uit de oven al zalig en zolang je de oven niet te hoog verwarmt, kan het bijna niet mis gaan. Bak je de vis in een pakketje van aluminiumfolie of bakpapier, dan zorg je ervoor dat de vis mooi sappig blijft. Dit heet ook wel ‘en papillotte’. 

2. Recepten met vis op de barbecue 

Ook op de barbecue kun je vis heel goed bereiden. Denk aan zalm, tonijnsteak, visburgers en zelfs spiesjes met vis. Vet de vis en de grill van tevoren in met een beetje olie, zodat de vis niet aan het rek blijft plakken. Ook handig: gaar de vis in een pakketje van aluminiumfolie of bakpapier, of in een speciale visklem zodat het geheel niet blijft plakken. 

vis bbq

3. Recepten met gerookte vis 

Liever recepten met gerookte vis? Haal je culinaire hart op met de onderstaande gerechten. Met onder andere fijne lunchrecepten met gerookte zalm en makreel, maar ook een heerlijke pasta en een zalmcarpaccio met avocado. Tip: gek op tosti’s? Probeer de zalmtosti met pesto-roomkaas. 

4. Recepten met gebakken vis 

Tot slot een aantal recepten met gebakken vis. Dit kan gebakken in een koekenpan zijn of gefrituurd. Zelfgemaakt of (gedeeltelijk) kant-en-klaar, zoals lekkerbekjes. Ideaal bij een bordje pasta, door een smakelijke stoof of bij een kom rijst. Eigenlijk dus bij alles. 

gebakken vis

Meer zoals dit:

Vis op de BBQ

Vis op de BBQ? Dit zijn de lekkerste recepten

Wist je dat vis ook heel lekker is op de BBQ? We geven je inspiratie (met recepten) voor zalm, garnalen en kabeljauw van de BBQ.

Verder lezen
Gerechten-zalm

Gerechten met zalm: 16 lekkere ideeën

Op zoek naar gerechten met zalm? Van pokébowl tot hapjes en hoofdgerechten. We hebben 16 lekkere en toegankelijke ideeën mét recepten voor je klaargezet.

Verder lezen
ontdooien

Vlees, vis, gehakt en kip ontdooien: zo doe je dat het best

Eten zoals vlees, gehakt, vis en kip ontdooien? Lees in dit artikel hoe je snel en makkelijk eten kunt ontdooien.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch