1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 17 x kersthapjes: makkelijk en snel
17 x kersthapjes: makkelijk en snel

Kersthapjes

17 x makkelijke en snelle kersthapjes 

Lekkere kersthapjes maken doe je makkelijk en snel met de recepten in dit artikel. Ideaal voor een buffet vol met de origineelste borrelhapjes of als je bijvoorbeeld 1 of 2 gerechten moet meenemen. De hapjes variëren van bladerdeeg tot kersthapjes op een spiesje en van vega tot vlees of vis. Bekijk in dit artikel maar liefst 17 makkelijke en snelle kersthapjes. Wist je dat deze helemaal niet veel hoeft te kosten? 

kersthapjes

Makkelijke en snelle kersthapjes 

Zin in makkelijke en snelle kersthapjes? Dan ben je met dit artikel aan het juiste adres. De verschillende recepten zijn onderverdeeld in vier categorieën: kersthapjes met bladerdeeg, hapjes uit het vuistje of in een glaasje, hapjes op een spiesje en borrelhapjes met brood. Zo zie je gelijk de grote verschillen en kun je kiezen welke jou het lekkerst lijkt. Maak je een grote borrelplank of een kersthapjes buffet? Kies dan uit elke categorie een hapje, zo blijven de hapjes gevarieerd. 

 1. Kersthapjes met bladerdeeg

 2. Kersthapjes uit het vuistje of een glaasje

 3. Hapjes op een spiesje

 4. Borrelhapjes met brood

1. Kersthapjes met bladerdeeg 

Een makkelijke en (redelijk) snelle manier om lekkere kersthapjes te maken is bladerdeeg. Snijd de plakjes in de juiste vorm, maak je favoriete vulling en bak ze af in de oven. Zeker als je een simpele vulling gebruikt, gaat het snel en is het vooral de oven waar je op moet wachten. Vul ze met vlees, vis, kaas, groenten of maak een zalige mengelmoes. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Ook lekker met een snelle dip van bijvoorbeeld chilisaus met sojasaus of kant-en-klare pizzasaus. 

2. Kersthapjes uit het vuistje of een glaasje 

Bij deze kersthapjes komt geen bladerdeeg kijken, maar zijn het verschillende ingrediënten die een geniaal samenspel spelen. Van pittige Aziatische kipkluifjes tot hapjes in een glaasje, je eet ze makkelijk met of uit je handen. Bij de gevulde glaasjes met gehakt kun je een vork serveren, al fungeren de nacho’s zelf ook al als bestek. Lekker makkelijk! 

3. Hapjes op een spiesje 

Hapjes op een spiesje of satéprikker zijn ook altijd goed tijdens de feestdagen. Door het prikkertje blijven de verschillende ingrediënten goed bij elkaar en kun je er makkelijk vanaf happen. Ideaal dus, ook tijdens een staande borrel. Week de prikkertjes van tevoren in wat lauw water zodat ze niet gaan splinteren en rijg ze vervolgens vol met verse en lekkere ingrediënten.  

pintxos

4. Borrelhapjes met brood

Vullend, feestelijk en vliegensvlug. Dat zijn deze borrelhapjes met brood. Handig om de eerste trek weg te nemen. Deze hapjes eet je daarnaast ook heel gemakkelijk zonder bestek. Bereid ze voor door de vulling of topping al eerder te maken en garneer de broodjes vlak voor je ze gaat serveren. Zo blijft het brood vers en de smaken fris. De makkelijke borrelbroodjes kun je van tevoren maken tot en met stap 3. Bak ze vlak voor het serveren af en je hebt de lekkerste borrelbroodjes met kruidenboter en gesmolten kaas. 

Meer zoals dit:

Kersttafel versieren

4 x de kersttafel origineel dekken en versieren

Het kerstdiner eet je het liefst aan een prachtig versierde kersttafel, maar hoe doe je dat zonder dat je teveel geld uitgeeft? 4 originele tips om jouw kersttafel te dekken.

Verder lezen
Kaasplankje maken

Tips om een feestelijk kaasplankje te maken met Kerst

Een heerlijk kaasplankje maken is niet heel moeilijk en met deze tips supersimpel. Van beginner tot ervaren, iedereen kan smikkelen van dit kaasplankje.

Verder lezen
Kerstkliekjes

De lekkerste gerechten van kerstkliekjes

Ook zo gesmuld met de feestdagen, maar heb jij nog een aantal kerstkliekjes in je koelkast staan? Daar kun je de lekkerste gerechten van maken van broodje gourmet tot pizza.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch