1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 4x handige kattenbak hacks

4x handige kattenbak hacks

kattenbak hacks

Katten plassen en poepen meerdere keren per dag in een kattenbak. Het is dus belangrijk om de kattenbak en leefruimte van je kat goed schoon te maken en fris te houden – alles voor een gezonde en gelukkige kat. Maar hoe pak je dit precies aan? Bekijk de volgende kattenbak hacks die het schoonhouden een stuk makkelijker maken

kattenbak hacks

Hoe vaak kattenbak verschonen?

Verwijder minimaal één keer per dag de ontlasting van je kat uit de kattenbak. Heb je meerdere katten, dan is het goed om dit nog vaker te doen. Ververs ook het kattenbakgrit elke week. Verder is het slim om iedere twee tot drie weken de kattenbak goed te reinigen. Afhankelijk van de kattenbakvulling die je gebruikt en de intensiteit van het gebruik van de kattenbak, kan dit ook eerder of later. Alleen op deze manier hou je alles goed schoon en voorkom je vieze geurtjes. 

Waar kattenbak plaatsen: wat is de beste plek?

Ben je op zoek naar een goede plek in huis voor je kattenbak, kies dan sowieso voor een plek waar je kat graag komt. Daarnaast moet de plek ook makkelijk bereikbaar zijn. Zet een kattenbak dus niet in een rommelhok of op zolder. Kies voor een centrale, rustige ruimte – katten houden namelijk wel van privacy. Denk hierbij aan een bijkeuken of een rustig hoekje in de gang. 

Kattenbak hacks: 4 handige weetjes

1. Kattenbak leeghalen met handschoenen

Wil je een kattenbak schoonmaken, maak dan eerst de kattenbak leeg en doe de vulling in een vuilniszak. Gebruik hierbij altijd handschoenen, want sommige katten dragen toxoplasmose bij zich. Dit is een parasiet die via de ontlasting van de kat overgedragen kan worden. Om besmetting en verdere verspreiding te voorkomen is het dragen van handschoenen daarom verstandig. Ben je zwanger, dan wordt het zelfs afgeraden om de kattenbak schoon te maken.

2. Speciale prullenbak

Als kattenbaasje schep je iedere dag de ontlasting van je kat uit de bak. Gooi je die ontlastig echter zó in de prullenbak, dan heb je kans op vieze luchtjes. Gelukkig bestaan er tegenwoordig speciale prullenbakken die een geurdichte afsluiting heeft. Of kies voor vuilniszakken met een neutraliserende geur – dat scheelt ook al een hoop. 

3. Handige kattenbak mat

Heeft jouw kat bij het verlaten van de kattenbak vaak kattenbakvulling aan zijn poten? Het is natuurlijk niet handig als je daardoor elke dag het hele huis moet schoonmaken. Gelukkig bestaat hier een handig product voor, namelijk een kattenbak mat. De ribbels op de mat zorgen ervoor dat de poten van je kat worden schoongemaakt bij het verlaten van de kattenbak. Zo kan je beestje dus geen kattenbakvulling mee je woning in nemen. 

4. Kattenbak met grit vullen

Wil je de kattenbak met grit vullen nadat je 'm hebt schoongemaakt? Je kunt dat natuurlijk meteen doen, maar handiger is het om eerst een kattenbakzak op de bodem te leggen. Op die manier kun je de kattenbakzak met al het grit er zó uit tillen bij een volgende schoonmaakbeurt. Handig, want dat scheelt enorm veel werk! 

 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

verharen kat

Wat kun je doen als je kat in de rui is? 4x tips

Is jouw kat in de rui en zit je huis helemaal onder de haren? Met deze 4 handige tips weet je meteen wat je moet doen als je kat in de rui is!

Verder lezen
kattenstaart betekenis

Kattenstaart betekenis: 7 tips om te herkennen hoe je kat zich voelt

Wat betekent een zwiepende kattenstaart? En een trillende staart? Met deze tips herken je aan de kattenstaart hoe de kat of poes zich voelt.

Verder lezen
beste kattenvoer

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Voor veel mensen is dat een ingewikkelde zoektocht, en dus helpt ALDI je graag op weg.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch