1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Fruit bewaren op de fruitschaal: zo doe je dat
Fruit bewaren op de fruitschaal: zo doe je dat

fruit bewaren

Hoe bewaar je fruit op de fruitschaal? 

Een fruitschaal vol verschillende soorten fruit uit het seizoen: staat er iets mooier in de keuken of op tafel? Fruit bewaren op de fruitschaal is in principe appeltje eitje, maar door één simpele fout kun je ervoor zorgen dat al je fruit binnen no time bederft. In dit artikel lees je tips om fruit te bewaren op én naast de fruitschaal.   

Fruit bewaren op de fruitschaal 

Fruit bewaren is zo moeilijk nog niet, houd alleen in gedachte dat je soort bij soort bewaart. Dit heeft te maken met ethyleen, een gas dat fruit uitstoot zodra het begint te rijpen. Ethyleen ontstaat dus bij rijping, maar zorgt ook voor een kettingreactie: vrijgekomen ethyleen wekt nog meer ethyleen op. Leg bijvoorbeeld een rijp stuk fruit naast een minder rijpe vrucht en hij rijpt veel sneller mee. Hierdoor kan het gebeuren dat fruit opeens helemaal rijp is of zelfs al bedorven. 

Het effect van ethyleen op je fruitschaal kun je dan ook positief voor je laten werken: heb je een paar keiharde avocado’s en een rijpe banaan? Leg ze naast elkaar en de groene vruchten worden een stuk sneller zacht. Helaas werkt het ook andersom en kan een rijpe vrucht de rest sneller laten bederven. 

Fruitsoorten die veel ethyleen uitstoten of heel erg vatbaar ervoor zijn kun je dus beter niet naast elkaar bewaren – behalve als je dus wilt dat ze snel rijp worden – zijn: appels, abrikozen, bananen, kiwi's, pruimen, perziken,  papaya's, passievruchten en mango's. 

fruit
tip

Bananen rijpen relatief snel. Veel sneller dan bijvoorbeeld appels, peren of nectarines. Leg daarom de bananen alleen op de fruitschaal als je wil dat de rest van het fruit meerijpt. Wil je dit niet? Leg ze dan ernaast. Zo voorkom je dat de rest van je fruit snel bederft. 

tip

Meer zoals dit:

avocado bewaren

Avocado bewaren: de allerbeste tips

Een avocado bewaren zonder dat hij bruin wordt? Dat doe je met deze tips. Handig voor zowel een hele of halve avocado te bewaren, of zelfs guacamole.

Meer informatie
aardbeien

Stap voor stap aardbeien bewaren (met video!)

Hoe kun je het beste aardbeien bewaren? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je aardbeien kan bewaren, waardoor ze tot wel vijf dagen vers blijven.

Meer informatie
fruit en groente bewaren

Groente en fruit langer bewaren: zo doe je dat

Bederft jouw groente en fruit te snel? Met deze tips kun je groente en fruit langer bewaren.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch