1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tips voor brood invriezen en ontdooien
Tips voor brood invriezen en ontdooien

brood invriezen

Brood invriezen en ontdooien

Vers brood gehaald, maar kom je erachter dat het brood de komende dagen niet op zal gaan? Dat kan: vers brood invriezen is namelijk supermakkelijk en dé manier om brood langer vers te houden. In dit artikel lees je alles over brood invriezen en brood ontdooien, inclusief hoelang je brood in de vriezer kunt bewaren. 

Brood invriezen 

Vers brood is het allerlekkerst, maar ingevroren brood is bijna net zo goed. Het is dus zonde en bovendien onnodig als je vers brood (te) oud laat worden of zelfs weggooit. Omdat lucht de grootste veroorzaker is van oud brood, kun je het brood het beste in z'n geheel invriezen – of verpak het zo dat de sneetjes zo dicht mogelijk tegen elkaar zitten. Zorg daarnaast dat het brood luchtdicht verpakt is, bijvoorbeeld in de originele zak of een druk-en-sluit-zakje. Haal zo veel mogelijk lucht uit de zak en zorg dat de verpakking zo dicht mogelijk om het brood zit.  

Naast zo min mogelijk lucht en de juiste verpakking is voldoende ruimte in de vriezer een belangrijke vereiste voor het invriezen. Dat kan soms een uitdaging zijn, zeker als je vaker maaltijden invriest of überhaupt een kleine vriezer hebt. Is dat het geval? Verdeel dan het brood over verschillende plasticzakjes en verdeel deze weer over de vriezer. Wedden dat er dan veel meer in past? 

tip

 

Eet je regelmatig brood, maar heb je weinig tijd in de ochtend? Verpak het brood in eetklare porties. Zo ligt de juiste hoeveelheid direct voor het grijpen.  

 

tip

Brood ontdooien

Brood invriezen is heel makkelijk en brood ontdooien gelukkig net zo. Belangrijk is in elk geval dat het zo langzaam mogelijk gebeurt. Zo kun je ervoor kiezen het brood in de koelkast te ontdooien. Dit kun je de avond van tevoren al doen, als je graag ontbijt met brood. Wil je tijdens de lunch een boterham eten? Leg dan 's ochtends een paar sneetjes in de koelkast. 

Brood ontdooien op kamertemperatuur gaat natuurlijk sneller dan in de koelkast. Afhankelijk van de hoeveelheid brood (hoe kleiner het brood of hoe minder sneetjes, hoe sneller het gaat) kan dat een kwartier tot twee uur duren. Wil je het brood graag roosteren? Dan kun je het ook bevroren in het broodrooster of de oven leggen. Zorg wel dat de temperatuur goed hoog staat, zodat het vocht in het brood de tijd krijgt om te ontdooien. 

tip

Voorkom uitdroging door brood in een plastic zak of onder een theedoek te laten ontdooien. 

tip

Lekkere recepten met brood 

Trek gekregen in een broodje? Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten met brood. Van luxe belegde broodjes met uitgebreid beleg tot een simpele boterham die zo is gemaakt. Gebruik sneetjes brood of varieer met specialer brood, zoals stokbrood, ciabatta, kleine afbakbroodjes en bagels. Zit er een lekker broodje bij met vlees of vis, maar eet je liever vegetarisch of vegan? Kijk dan of je het vlees of de vis kunt weglaten of vervangen door een ander lekker ingrediënt. 

Meer zoals dit:

Brood langer vers houden

Brood langer vers houden: zo doe je dat

Weinig zo vervelend als vers brood dat snel oud wordt. Met deze tips kun je jouw brood langer vers houden.

Verder lezen
turks brood

4 manieren om Turks brood te beleggen

Wat zijn lekkere manieren om een Turks brood te beleggen? Van pizza tot gevuld, we lichten 4 manieren uitgebreid toe.

Verder lezen
broodbeleg

Broodbeleg: 4 x inspiratie voor op brood

Gezond broodbeleg: lees in dit artikel onze favoriete combinaties voor op brood. Van vegetarisch tot eitwijkrijk en van mager tot vegan broodbeleg.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch