1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 28 x de lekkerste en leukste babyshower hapjes en drankjes
28 x de lekkerste en leukste babyshower hapjes en drankjes

babyshower hapjes

Babyshowers worden steeds vaker in Nederland georganiseerd. Het is hét moment om de zwangere in het zonnetje te zetten en te verwennen met persoonlijke aandacht. Babyshower hapjes en drankjes horen erbij, zeker als de babyshower rond lunchtijd plaatsvindt. Op zoek naar inspiratie? Bekijk in dit artikel maar liefst 28 recepten voor babyshower hapjes en drankjes. Van zoet in roze of blauw tot hartig en genderneutraal. 

babyshower hapjes

Babyshower hapjes en drankjes 

Babyshower hapjes komen in de meest uiteenlopende gedaantes en eigenlijk kun je alles wat je maar wil serveren. Zie het als een borrel, brunch of high tea, die bestaat uit verschillende zoete en hartige hapjes. Je kunt het zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wil, maar zorg als het even kan dat de hapjes en drankjes die je serveert geschikt zijn voor de zwangere. Wel zo aardig en ook extra fijn, mochten er meer zwangeren aanwezig zijn. 

 1. Gekleurde hapjes maken

 2. Zoete babyshower hapjes

 3. Hartige babyshower hapjes

 4. Babyshower drankjes

1. Gekleurde hapjes maken 

Denk je aan een babyshower, dan is de kans groot dat je aan roze en blauwe hapjes denkt. Sommige ingrediënten zoals frambozen, bietjes en blauwe bessen zijn van nature blauw of roze gekleurd, maar dat is lang niet altijd zo. Wil je graag gekleurde babyshower hapjes serveren of maken? Gebruik dan als het even kan een natuurlijke kleurstof, zoals fijngemalen frambozen, gepureerde gekookte bietjes, jam, blauwe bessen en bramen. Je kunt ook gekleurde snoepjes gebruiken. Gekleurde hapjes zijn natuurlijk geen must, dus kijk vooral naar waar de zwangere zich prettig bij voelt. 

2. Zoete babyshower hapjes 

Zoete babyshower hapjes lopen uiteen van simpele koekjes en versierde cakejes tot zelfgemaakte taarten, desserts, ijsjes en ga zo maar door. De recepten hieronder zijn allemaal makkelijk om te maken, al kost de een wat meer tijd dan de ander. Veel van de zoete hapjes kun je ook versieren met roze of blauw fruit, of een combinatie van allebei. Serveer de hapjes op mooie schalen of juist in kleinere glaasjes als individuele portie. Houd je van spektakel? Maak dan de feestelijke meringuetoren of soesjestoren. 

3. Hartige babyshower hapjes 

Ook hartige babyshower hapjes zijn meer dan welkom tijdens een babyshower en ook hierbij kun je het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Simpele komkommersandwiches met korstloos brood en roomkaas zijn al hartstikke lekker. Vind je het leuk om iets anders te maken? Ga dan bijvoorbeeld voor borrelbrood met zongedroogde tomaten, hartige tatins met stoofpeer en blauwe kaas of maak zelf kaasstengels met pesto en parmaham. Hartige hapjes kun je kleuren, maar pas op dat het niet te chemisch oogt. 

 

4. Babyshower drankjes 

Tot slot de drankjes, want die zijn minstens zo belangrijk als de babyshower hapjes. Het is gebruikelijk om geen alcohol te serveren tijdens een babyshower, maar als de zwangere daar geen probleem mee heeft kan dat altijd. Serveer afhankelijk van het tijdstip verse smoothies, koffie, thee, homemade ice tea of een lekkere mocktail. Altijd goed is water met een smaakje in een mooie karaf.

Meer zoals dit:

chocoladefondue

Wat zijn de lekkerste hapjes bij de chocoladefondue?

Wil jij een chocoladefondue maken? Dan wil je graag weten wat de lekkerste hapjes zijn om erin te dippen. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

Verder lezen
High tea maken

Zelf een high tea maken? Ideeën voor hartige en zoete high tea hapjes

Wil je thuis een feestelijke high tea maken? ALDI inspireert met meer dan 10 lekkere hapjes en recepten.

Verder lezen
 diepvries bladerdeeg

5 leuke variaties met diepvries bladerdeeg

Heb je nog bladerdeeg in je diepvries liggen? Of wil je graag iets met bladerdeeg maken? Je kunt direct aan de slag met deze 5 recepten.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch