1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Appeldonut met pindakaas

Appeldonut met pindakaas

Appeldonut met pindakaas

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een lekkere traktatie. Deze hoeft niet duur of moeilijk te bereiden zijn. We hebben een toptraktatie die je in een handomdraai maakt. Met als basis ingrediënten: appel en pindakaas. Zalig toch?

Traktatie maken: appeldonut met pindakaas

Snoepjes, taarten, cakejes… Allemaal traktaties die we graag uitdelen als we jarig zijn. Maar waarom eigenlijk? Nederland is een van de weinige landen waar de jarige trakteert. In bijna alle landen krijgt de jarige juist een traktatie. 

De traditie om uit te delen is ontstaan uit bijgeloof. Het idee is dat degene die zijn of haar verjaardag viert de hele dag hartelijk en gul moet zijn. Dit zou namelijk een positief effect hebben op het jaar dat gaat komen. Tot op de dag van vandaag houden we deze traditie in stand. Ben je bijna jarig en wil je graag trakteren op je werk? Dan hebben we hier wat tips voor je.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

appel donut maken

Een appeldonut met pindakaas maken in een paar simpele stappen 

Voor deze traktatie heb je een appel, banaan, hagelslag, een mesje en een appelboor nodig. Eén appel is goed voor 4 traktaties. 

 1. Verwijder met de appelboor het klokhuis. Geen appelboor in huis? Snijd dan eerst de appel in plakken en verwijder vervolgens het klokhuis met een mesje of een kleine koekjes uitsteker. 

 2. Was de appel en haal met een klein mesje wat van de boven- en onderkant van de appel af. 

 3. Door de appel dwars in vier plakken te snijden, krijg je een donutvorm. 

 4. Smeer met een mesje een ruime hoeveelheid pindakaas op de plakken appels. Dit mag best wel dik zijn, dan weet je zeker dat het goed blijft plakken. 

 5. Snijd de banaan in dunne plakjes en halveer deze. Deze leg je op de pindakaas, maar zorg dat er ook nog ruimte is voor andere lekkernijen. 

 6. Tijd voor wat extra kleur. Bestrooi de donut met hagelslag, discodip en alle andere ingrediënten die je lekker vindt. 

 7. Je traktatie is klaar om uit te delen en op te eten! 

Met deze appeldonut kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van kaneelyoghurt met frambozen en hazelnoten? Of pindakaas met hazelnootstukjes, mango en aardbei? Zo maak je van elke donut een feestje.

Een appel lolly maken 

Je kunt van een appel ook een heerlijke lolly maken. Je hebt hiervoor een appel, chocola, houten spiesje en versiersels nodig. Begin met het doormidden snijden van de appel en maak plakjes van ongeveer anderhalve centimeter. 

Smelt ondertussen de chocola in een pannetje. Je kunt hiervoor alle chocola gebruiken die je lekker vindt. Prik met een houten spiesje in de appel en zorg dat deze goed vastzit. Dip de appel in de gesmolten chocola. Zorg dat de hele appel bedekt is met de chocolade. Zolang de chocola nog warm is, kun je deze versieren met hagelslag, discodip of wat anders. Even laten afkoelen en smullen maar! 

Heb je helemaal zin gekregen in nog meer gesmolten chocola? Hier delen we de lekkerste hapjes voor bij de chocoladefondue.

Meer zoals dit:

Leuke traktaties voor kinderen op school

Trakteren op school? Leuke uitdeelzakjes en kinder traktaties

Mag jouw kind trakteren op school? Weet je niet zo goed wat? Deze uitdeelzakjes brengen de uitkomst.

Meer informatie
gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.

Meer informatie
traktatie school

Traktatie ideeën voor in de winter

Zoek je naar traktaties die je kunt uitdelen op school? Bekijk hier de leukste zowel zoete als hartige en gezonde traktaties voor in de winter.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch