Productwaarschuwing
  • Nep ALDI kortingsbonnen
Meer informatie »

ALDI Persbericht

Persbericht

11 december 2017
Aldi gaat de komende maanden met melkveehouders en leveranciers in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken voor het verder verduurzamen van zuivelproducten. Hierin worden thema's meegenomen die benoemd zijn door Milieudefensie, zoals weidegang, lokaal veevoer, grondgebonden melkveehouderij en weidevogelbeheer.
20 november 2017
Sinterklaas is net gearriveerd in Nederland en Aldi maakt zich op voor een toestroom van extra bezoekers en bezoekertjes. De discounter wordt in deze periode van het jaar altijd extra bezocht in verband met ... de kartonnen dozen in alle soorten en maten! Want deze dozen zijn uiteraard het ideale basismateriaal voor surprises. Zeker omdat er dit jaar twee handleidingen voor leuke en makkelijke surprises ontwikkeld zijn. Hoe maak je in negen simpele stappen een grappige Sinterklaas?
14 november 2017
Na het daverende succes afgelopen weekend van de Frikandellenvlaai ligt het komende weekend de Kruidnootjesvlaai in de schappen bij Aldi. Sinterklaas komt zaterdag aan in Nederland en dat is dé ultieme reden om bij een mok warme chocolademelk een stuk Kruidnootjesvlaai te eten.
11 november 2017
Aldi haalt een deel van haar Milsani Havermoutpap terug uit de winkels en roept consumenten op deze niet te consumeren. Het product voldoet niet aan de kwaliteitscriteria. Het betreft alléén de Milsani Havermoutpap 750 ml verpakking (EAN code 23024243) met de houdbaarheidsdatum 17-11. Van Milsani Havermoutpap met andere houdbaarheidsdata is de kwaliteit gegarandeerd.
6 november 2017
Aldi zet zich samen met haar Nederlandse AGF-telers in om de impact van de teelt op het milieu terug te dringen. Het streven is om de aardappelen, groenten en fruit van Nederlandse bodem uiterlijk eind 2019 te voorzien van Milieukeur. Afgelopen periode voerde Aldi hiervoor constructieve gesprekken met leveranciers en telers. Ook brancheorganisatie GroentenFruit Huis en Stichting Milieukeur zijn nauw betrokken. Komend jaar worden workshops georganiseerd om telers te begeleiden.
25 oktober 2017
ALDI introduceert vandaag de Aldi Transparantie Code (ATC). Hiermee biedt de retailer openheid over de herkomst van het verse vlees. Een groot deel van de vers-vlees-producten die op dit moment in de winkel liggen, zijn inmiddels voorzien van een ATC. De informatie wordt ontsloten door de code te scannen via een QR-scan op de smartphone of in te voeren op het Aldi-platform transparantie.aldi.nl. De leverancier, plaats van herkomst en plaats van verwerking van het gescande product worden direct zichtbaar op het ATC-platform. Ook wordt duidelijk welk deel van het dier is verwerkt in het vlees.
2 oktober 2017
De Plastic Soup Foundation komt in 2018 met een volledig vernieuwd educatieprogramma voor het basisonderwijs. Het programma, dat mogelijk wordt gemaakt door discounter Aldi, bestaat uit een Plastic Soup Box met spannend en avontuurlijk lesmateriaal over de Plastic Soup, een speciale uitgave van Kidsweek en een online platform met digitale lessen, video's en games. Scholen kunnen dit lesmateriaal gratis aanvragen.
22 september 2017
De discounter start aanstaande maandag een grootschalige duurzaamheidscampagne om klanten bewust te maken van het belang van duurzaamheid. Door te benadrukken dat 'verantwoord' prima samengaat met 'voordelig', zet ALDI zich in om een duurzame consumptie te stimuleren.
10 augustus 2017
ALDI stopt in Nederland met de verkoop van alle eenmalige draagtassen. ALDI is daarmee de eerste grote Nederlandse supermarkt die haar klanten uitsluitend nog boodschappentassen aanbiedt die meermalig te gebruiken zijn.
23 juni 2017
Woensdag 5 juli wordt om 07.30 uur de nieuwe ALDI-vestiging aan de Ringbaan-Oost naast het Esso tankstation en op het St. Jobplein in Weert feestelijk geopend. De opening wordt verricht door filiaalleider Martin Bolk samen met locoburgemeester/wethouder Frans van Eersel. Het is niet zomaar een opening, het gaat om een duurzaam gebouwd filiaal met een verrassend en vernieuwend assortiment. De nadruk ligt op veel verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit. Het vers afgebakken brood in de winkel is meteen een geurige binnenkomer. De vele 'best geteste' producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij ALDI.
21 juni 2017
Woensdagochtend stonden er al vroeg heel veel klanten verwachtingsvol in het zonnetje in de rij voor de opening van de vernieuwde ALDI in Drachten. Burgemeester Tjeerd van Bekkum heette iedereen van harte welkom en feliciteerde het ALDI-team. "Een mooi duurzaam pand, gebouwd samen met veel regionale aannemers en leveranciers. Drachten mag trots zijn op deze duurzaamste ALDI". Met het doorknippen van het rode lint met een gigantische schaar opende de burgemeester de winkel samen met filiaalleidster Laura Wigboldus. De klanten stroomden vervolgens naar binnen en werden direct bij de ingang verrast! De geur van versgebakken broden, croissants, koffiebroodjes en nog veel meer soorten kwam eenieder tegemoet. Dit leidde meteen tot veel positieve reacties.
12 juni 2017
Woensdag 21 juni wordt om 07.45 uur de nieuwe ALDI-vestiging aan de Leidijk in Drachten feestelijk geopend. De opening wordt verricht door de filiaalleidster Laura Wigboldus samen met burgemeester Tjeerd van Bekkum. Het is niet zomaar een opening, het gaat om een filiaal met een verrassend en vernieuwend assortiment. De nadruk ligt op veel verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit. Het vers afgebakken brood in de winkel is meteen een geurige binnenkomer. De vele 'best geteste' producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij ALDI.
28 april 2017
Begin april kwam er een stroom aan berichten op social media op gang. Het leek dat na ALDI UK, ook ALDI in Nederland de goedkope opblaasbare jacuzzi zou gaan verkopen. De winkels werden overspoeld met de vraag 'wanneer komt-ie, de opblaasbare jacuzzi?'. Helaas was toen het antwoord: voorlopig niet verkrijgbaar. Het goede nieuws is dat er inmiddels 500 exemplaren ingevlogen zijn. Deze zijn vanaf maandag 1 mei 11.00 uur online te reserveren voor slechts € 379. Snelle actie is dus vereist want op is op!
7 april 2017
Dranghekken kwamen er aan te pas bij de opening van de nieuwe ALDI in Ulft. Het was namelijk een drukte van belang op De Blenk om 8 uur in de ochtend. Samen met beide filiaalleiders Theo te Boekhorst en Koen Beijer knipte wethouder Henk Hengeveld het rode lint door. Daarmee werd de winkel officieel geopend. "Deze nieuwe ALDI is een aanwinst voor de Blenk, voor Ulft en voor de gehele streek", aldus de wethouder. In korte tijd stonden de rijen ook voor de kassa's. De 400 tassen met mooie prijzen, zoals tegoedbonnen voor 100, 150 en 250 Euro boodschappen, waren om kwart over tien al vergeven.
7 april 2017
Vrijdag 7 april wordt om 08.00 uur feestelijk de nieuwe ALDI-vestiging aan de Middelgraaf 42 in Ulft geopend. Het is niet zomaar een opening, het gaat om een nieuwe vestiging met een verrassend en vernieuwend assortiment met nadruk op veel verse producten als brood, vlees, vis, groente en fruit. De vele 'best geteste' producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij ALDI.
29 maart 2017
Er stond al een lange rij van klanten om 8 uur voor de opening van de nieuwe ALDI aan Het Rode Paard in Enkhuizen. In de motregen kregen ze een paar lekkere hapjes, gemaakt door de kok van de Foodtruck. Nadat om half 9 wethouder K. Kok en de filiaalleidster mevrouw Samantha van Geelen officieel het lint doorgeknipt hadden, stroomde de winkel vol met verraste klanten. Het was dus al direct een drukte van belang en stonden de rijen tot aan het eind van de winkel voor alle kassa's. De 400 tassen met mooie prijzen die werden weggegeven, waren rond 10 uur reeds vergeven. Op de parkeerplaats werd het in de ochtend chaotisch door de drukte. Alle parkeerplekken waren bezet en ook een iets verder gelegen parkeerplaats was overvol.
22 maart 2017
Er stond al een lange file van klanten in de rij vòòr de opening van de nieuwe ALDI aan de Boerhaaveweg in IJsselstein. Nadat burgemeester P. van Domburg en de filiaalleidster mevrouw Tonia van den Ham officieel het lint hadden doorgeknipt, stroomde de winkel vol met verraste klanten. "We zijn blij met deze ALDI-vestiging. Hiermee is de wens van veel IJsselsteiners in vervulling gegaan", aldus de burgemeester. Het was al direct een drukte van belang, in de winkel stonden meteen rijen voor alle kassa's. De 400 tassen met mooie prijzen die werden weggegeven, waren voor half 11 reeds vergeven. Op de parkeerplaats werd het in de ochtend chaotisch door de drukte. Enkele ALDI-medewerkers hebben de automobilisten vervolgens geholpen door het verkeer te regelen.
17 maart 2017
Woensdag 29 maart wordt om 08.30 uur feestelijk de nieuwe ALDI-vestiging aan het Rode Paard 1 in Enkhuizen geopend. Het is niet zomaar een opening, het gaat om een nieuwe vestiging met een verrassend en vernieuwend assortiment met nadruk op veel verse producten als brood, vlees, vis, groente en fruit. De vele 'best geteste' producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij ALDI.
13 maart 2017
Woensdag 22 maart wordt om 08.30 uur feestelijk de nieuwe ALDI-vestiging aan de Boerhaaveweg in IJsselstein geopend. Het is niet zomaar een opening, het gaat om een geheel nieuwe vestiging met een verrassend en vernieuwend assortiment met nadruk op veel verse producten als brood, vlees, vis, groente en fruit. De vele 'best geteste' producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij ALDI.
9 januari 2017
Het tijdelijke ALDI-filiaal bij het Fortuna Sittard Stadion wordt op vrijdag 13 januari geopend. Iedereen kan terecht in deze nieuwe winkel voor de dagelijkse boodschappen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Sinds enige tijd biedt ALDI nog meer bekende merkartikelen, veel verse producten zoals groente, fruit en vlees en staan er steeds meer duurzaam geproduceerde en biologische artikelen in het schap. De vestiging is goed en makkelijk bereikbaar en biedt ruimte aan 115 nieuw aangelegde gratis parkeerplaatsen.
12 december 2016
ALDI heeft een nieuw filiaal aan de Molenpoortstraat in 's-Heerenberg geopend. Iedereen kan terecht in deze nieuwe winkel voor de dagelijkse boodschappen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Sinds enige tijd biedt ALDI nog meer bekende merkartikelen, veel verse producten zoals groente, fruit en vlees en staan er steeds meer duurzaam geproduceerde en biologische artikelen in het schap. De vestiging is goed en makkelijk bereikbaar en biedt ruimte aan 130 gratis parkeerplaatsen.
18 november 2016
ALDI opent op woensdag 23 november een nieuw en groter filiaal aan het Molenplein in Heerenveen. Vanaf die dag kan iedereen er terecht voor de dagelijkse boodschappen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Sinds enige tijd biedt ALDI nog meer bekende merkartikelen, veel verse producten zoals groente, fruit en vlees en staan er steeds meer duurzaam geproduceerde en biologische artikelen in het schap. Naast het standaard assortiment biedt ALDI in Heerenveen extra regionale producten, zoals Friese-, Groningse- en Drentse droge worst, gekruid gehakt, gekruide runderrollade, Friese nagelkaas, Friese kruidreepkoek en Oosterse cake.
3 november 2016
Voedselbanken Nederland en ALDI hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en werken vanaf nu landelijk structureel samen. De bedoeling is dat op termijn alle ca. 500 filialen van ALDI in een landelijke uitrol producten aan lokale voedselbanken gaan doneren. De vestigingen van ALDI verstrekken, afhankelijk van de capaciteit van de voedselbanken, meerdere keren per week levensmiddelen.
29 oktober 2016
Van 29 oktober t/m 6 november is het opnieuw Fairtrade Week. Ook deze keer doet ALDI aan deze themaweek mee. Duurzaamheid en eerlijke handel staan immers hoog in het vaandel bij ALDI.
3 oktober 2016
Opnieuw is ALDI de goedkoopste supermarkt van huismerken in Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse peiling van supermarkten over de prijs van huismerkartikelen in de Consumentengids1. Voor de dagelijkse boodschappen bij ALDI wordt 20 tot 22% minder betaald voor huismerken dan bij andere supermarkten. De onderzoekers bezochten in juli vijftien supermarktketens en vergeleken de prijzen van ongeveer 100 huismerkartikelen. ALDI komt ook als voordeligste supermarkt uit de bus in de boodschappentas-test van het televisieprogramma Kassa2. Hierbij liep het verschil met de duurste supermarkt op tot meer dan 31%.
14 juli 2016
Voor het eerst publiceert de ondernemingsgroep ALDI Nord vandaag een internationaal maatschappelijk jaarverslag. Met dit duurzaamheidsverslag is ALDI transparant over de huidige status en de perspectieven voor verduurzaming. Het verslag is opgesteld volgens de G4-richtlijnen van het wereldwijd erkende Global Reporting Initiative (GRI). De publicatie van het maatschappelijk jaarverslag markeert een mijlpaal en is tegelijkertijd het vertrekpunt voor verdere verduurzaming en de dialoog met stakeholders. In het internationale verslag worden ook de activiteiten van individuele landen toegelicht, zo ook van ALDI in Nederland.
21 juni 2016
Vanaf morgen biedt ALDI nog meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment aan. De uitbreiding betreft producten van Unilever zoals Blue Band halvarine, Calvé mayonaise, Unox knakworst en Lipton Ice tea. Het structureel aanbieden van merkartikelen past binnen het beleid van de onderneming om het aanbod continue te verbeteren: de wens van de klant staat hier voorop, evenals het principe beste prijs-kwaliteitverhouding.
24 mei 2016
De Zoete Zon Bijenhoning van ALDI is afgelopen zaterdag bij de honingtest van televisieprogramma Kassa als beste uit de test gekomen. De experts gaven aan dat de donkere honing een graanachtige smaak heeft. De Zoete Zon Bijenhoning werd ook al in oktober 2014 door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'beste koop' en 'beste uit de test'1. De honing werd gewaardeerd als een zeer goede honing, met onder meer klaver en kreeg een 9,3.
17 mei 2016
Opnieuw is ALDI de goedkoopste supermarkt uit de boodschappentest van televisieprogramma KASSA. Het programma vergelijkt elk jaar dezelfde huismerkproducten van verschillende supermarkten en al vier keer op rij is ALDI de goedkoopste. De uitkomst van boodschappentest werd zaterdag 14 mei jl. uitgezonden. Hieruit bleek dat de boodschappen van ALDI ruim 31% goedkoper zijn dan de producten van de duurste supermarkt.
7 mei 2016
Van 7 tot en met 15 mei is het weer Fairtrade Week, georganiseerd door Max Havelaar, de stichting die zich via het Fairtrade keurmerk inzet voor eerlijke handel. Uiteraard is ook ALDI van de partij. Zo zijn er de nodige interessante aanbiedingen als T-shirts van Fairtrade-katoen, Fairtrade bananen en limoenen en Fairtrade vruchtensappen.
25 februari 2016
De Molenland Goudse jong Belegen 48+ kaas van ALDI is door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'Beste Koop'1. De Consumentenbond testte samen met een panel, bestaande uit 8 experts en 43 consumenten, 25 voorgesneden plakken jong belegen kaas.
1 februari 2016
ALDI maakt vandaag haar Dierenwelzijnsbeleid openbaar. In dit beleid zijn de doelstellingen voor verduurzaming van producten van dierlijke oorsprong geformuleerd. Hierbij stelt ALDI de gezondheid en het welzijn van de dieren centraal.
23 december 2015
Incompany 200 heeft bekend gemaakt dat ALDI gewaardeerd wordt als beste supermarkt. Binnen de sector detail- en groothandel is ALDI vierde geworden.
3 december 2015
December is de feestmaand bij uitstek. Om daar zo lang mogelijk van te genieten, breidt ALDI zijn feestassortiment uit. Op deze manier helpt ALDI om met kerst en oud & nieuw vrienden en familie uit te nodigen om heerlijk samen te eten en te borrelen voor een lage prijs.
25 november 2015
De chocoladekruidnoten van ALDI zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot zowel 'Beste uit de test' als 'Beste koop'1. Met een panel van experts en consumenten testte de Consumentenbond 15 zakken gemengde chocoladekruidnoten.
13 oktober 2015
Het assortiment van ALDI wordt steeds duurzamer. Onlangs werden onder ALDI's internationale merk FAIR nieuwe Fairtrade-artikelen in de winkel geïntroduceerd. Daarnaast heeft ALDI het aanbod aan (verse) biologische producten verder uitgebreid.
14 september 2015
Na een forse verduurzaming van het visassortiment in de afgelopen jaren, zet ALDI deze verduurzaming door. Zo neemt het bedrijf dit jaar van 21 tot 27 september voor het eerst deel aan de Bewuste Visweek.
31 augustus 2015
Het afgelopen jaar heeft ALDI fors ingezet op de uitbreiding van het versassortiment. Het groente- en fruitassortiment is uitgebreid naar ruim 75 soorten.
13 augustus 2015
Vanaf 13 augustus ligt een nieuwe algemene folder in de winkels van ALDI. ' De kracht van ALDI' geeft uitleg over de winkelformule van ALDI die staat voor vaste lage prijzen en hoge kwaliteit van het assortiment.
Augustus 2015
ALDI is sinds jaren de goedkoopste supermarkt van huismerken in Nederland. Dit blijkt wederom uit de prijspeiling supermarkten binnen huismerkartikelen in de Consumentengids1
10-07-2015
Het Solo 3-Laags toiletpapier van ALDI is door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'Beste koop'1.
31-03-2015
ALDI breidt haar inzet voor verduurzaming van productie van textiel en schoenen verder uit. Samen met Greenpeace is een omvangrijk pakket aan ecologische eisen voor de productie van textiel en schoenen vastgelegd.
20-01-2015
ALDI is opnieuw de goedkoopste supermarkt van Nederland. Dit blijkt uit de boodschappentas-test van het televisieprogramma Kassa, waarbij 27 dezelfde producten van de huismerken van de zes grootste supermarkten van Nederland gekocht worden.
14-01-2015
De 1 liter Zuid-Afrikaanse witte wijn van ALDI is door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'Beste koop'1.
28-11-2014
Regelmatig circuleert er via internet een wedstrijd of een enquête waarbij zogenaamde ALDI-waardebonnen te winnen zijn..
27-11-2014
Via social media en internetforums circuleert een negatieve berichtgeving over een medicijn tegen vuurwerkangst bij honden dat bij ALDI te koop zou zijn met als werkzame stof acepromazine.
29-10-2014
De Zoete Zon Bijenhoning van ALDI is door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'beste koop' en 'beste uit de test'1. De honing is een zeer goede honing, met onder andere klaver en is beoordeeld met een 9,3.
09-04-2014
Met het verdrag inzake brandveiligheid en veiligheid van de gebouwen in Bangladesh verbinden verschillende aangesloten bedrijven zich ertoe om de veiligheid in de productiebedrijven in Bangladesh blijvend te verbeteren.

* Voetnoten en juridische tips

*
Ondanks zorgvuldige planning kan het voorkomen dat actieartikelen door de grote vraag snel zijn uitverkocht - wij vragen om uw begrip.