Productwaarschuwing
  • Nep ALDI kortingsbonnen
Meer informatie »

Eerlijke handel (FAIR)

Onze bijdrage aan eerlijke handel

Onder ons internationale merk FAIR bieden wij onze klanten Fairtrade gecertificeerde producten aan. Met Fairtrade artikelen ondersteunen wij kleine landbouwproducenten en medewerkers in Afrika, Zuid-Amerika en Azië, zodat zij profiteren van eerlijke handel. De prijzen van grondstoffen zoals cacao, suiker, katoen, koffie en thee fluctueren sterk. Bij eerlijke handel ontvangen kleine landbouwproducenten een vastgestelde minimumprijs voor hun grondstoffen. Hierdoor kunnen ze kostendekkend produceren en de toekomst van hun familie zeker stellen. Daarnaast wordt aan telercoöperaties een Fairtrade-premie voor gemeenschappelijke projecten uitbetaald. Dit wordt gebruikt voor de bouw van scholen, waterbronnen, ziekenhuizen, straten, of andere investeringen in de lokale infrastructuur.

Fairtrade ontwikkelt samen met vertegenwoordigers van kleine landbouwproducenten en medewerkers een bindende standaard voor sociale- en milieu aspecten. Plantages worden met regelmaat gecontroleerd door onafhankelijke deskundigen op naleving hiervan.

 

Voor meer informatie over Fairtrade:

 


* Voetnoten en juridische tips

*
Ondanks zorgvuldige planning kan het voorkomen dat actieartikelen door de grote vraag snel zijn uitverkocht - wij vragen om uw begrip.