Gemiddeld
25Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | kipdrumsticks (op kamertemperatuur) |
1 tl | kerriepoeder |
2 el | olijfolie |
300 g | basmatirijst |
400 g | tomatenblokjes |
1 | kaneelstokje |
1 el | sambal oelek |
800 g | snijbonen (in schuine stukken van 4 cm) |
1 el | roomboter |
500 ml | water |
zout en peper |
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep in een kom de kip om met zout, peper, het kerriepoeder en 2 el olijfolie. Wrijf met je handen de kruiden en specerijen er goed in. Leg de kip op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kip in 25 minuten goudbruin en gaar.
Breng als de kip in de oven staat, de rijst, tomatenblokjes, het kaneelstokje, water en wat zout aan de kook. Leg de deksel op de pan. Draai het vuur iets lager en kook de rijst in 8 minuten gaar. Draai het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 5 minuten staan. Breng daarna de rijst op smaak met de sambal.
Kook intussen de snijbonen in kokend water in 5 minuten beetgaar. Giet het kookvocht af. Roer de boter erdoor.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kip en boontjes ernaast en serveer.
Ook lekker met reepjes geroosterd naanbrood.
Serveer met Indiase Raita (frisse yoghurtsaus): meng Griekse yoghurt, fijngesneden munt, fijngehakte spinazie, komkommer, knoflook en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres