Gemakkelijk
5Min
6 Personen | |
---|---|
4 el | suiker |
grenadinesiroop | |
cava (bijvoorbeeld Cava Brut), gekoeld | |
handje frambozen (liefst uit de diepvries) | |
champagneglazen |
Maak de glazen van tevoren goed koud. Zet ze bijvoorbeeld even in de vriezer. Of stop in elk glas een ijsblokje en roer dat net zolang rond tot er condens op het glas ontstaat (frapperen noemen we dat met een chique woord): dan is het goed koud. Haal het ijs daarna uit het glas.
Maak een mooi roze suikerrandje op de glazen. Strooi hiervoor de suiker op een bord en schenk een laagje grenadinesiroop in een diep bord. Dip elk glas aan de bovenkant eerst in de grenadinesiroop en daarna in de suiker.
Giet in elk glas een scheutje grenadinesiroop. Een klein beetje geeft al veel effect, maar maak het zo zoet als je zelf lekker vindt. Vul het glas verder met de Cava, tot twee derde is de norm voor het volschenken van champagneglazen.
Maak elke cocktail extra feestelijk met wat frambozen of granaatappelpitjes. Liefst uit de diepvries: dan houden ze je drankje lekker koud. En diepvriesfruit is ook nog eens langer houdbaar dan vers fruit: win-win!
Tip: in plaats van grenadinesiroop kun je voor deze cocktail met bubbels ook andere limonadesiroop gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappelsiroop. Maak de cocktail dan af met een partje verse sinaasappel of een stukje sinaasappelschil op de rand van het glas (een knipoog naar een mimosa!).
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres