Productwaarschuwing
  • Nep ALDI kortingsbonnen
Meer informatie »
wk49_roll_out_banner_vers_259x224.png
teewelt_header_960_328.jpg

Klantenservice

Zo veelzijdig als de verschillende theesoorten zijn, zo divers zijn ook de smaakvoorkeuren van de mensen. Studies tonen aan dat vrouwen hun thee het liefst 's morgens drinken, mannen daarentegen eerder in de namiddag of 's avonds. Mannen drinken vooral zwarte thee, vrouwen grijpen ook al eens graag naar kruiden- of vruchtenthee. Groene thee is voor beiden een gezonde, populaire en stimulerende drank.


Waarom de meeste mensen graag thee drinken? Gewoonweg omdat thee uitstekend smaakt. Maar ook omdat hij aantoonbaar het welzijn en de gezondheid bevordert. Bovendien is thee een van de voordeligste dranken die er bestaat. Vermoedelijk daarom is thee, naast water, de meest geconsumeerde drank ter wereld. Schattingen spreken van 700 miljard kopjes die wereldwijd elke dag worden gedronken.


De juiste bereiding van de gedroogde theebladeren is vaak een kwestie van kennis. We willen u dan ook enkele belangrijke bereidingstips geven, bijv. over de bewaring, de waterkwaliteit en -temperatuur, het opgieten en over de dosering en de trektijd.

Bewaren

Wanneer de thee juist wordt bewaard, heeft thee een lange houdbaarheid en kan hij probleemloos tot twee jaar goed blijven. Wij raden aan om thee in een gesloten doos, droog en koel te bewaren omdat hij anders vreemde aroma's zou kunnen opnemen. Voor het bewaren kunnen goed afsluitbare blikken dozen, glazen bokalen met een lichte beschermlaag of keramische containers worden gebruikt.

De waterkwaliteit

Thee smaakt altijd zo goed als het water waarmee hij wordt bereid. Het is het beste, vooral voor het klaarmaken van zwarte of groene thee, om zacht water (waterhardheid 0 tot 7° dH, d.w.z. met een laag chloor- en kalkgehalte) te gebruiken. Bij een hoog kalk- of chloorgehalte kan thee met een waterfilter worden bereid. Uiteraard kan ook plat flessenwater met een laag gehalte aan minerale zouten worden gebruikt - hier is de smaak neutraal. Het water moet vers zijn en voor het opgieten eenmaal koken.

Zwarte thee, kruidenthee of vruchtenthee worden altijd met kokend water gezet. Bij groene thee zijn er soms sterke schommelingen in de intensiteit van de soorten, hier heet water tot 80° C gebruiken.

Het opgieten

Bij het gebruik van losse theebladeren geldt het volgende: giet het pas gekookte hete water op de bladeren en niet omgekeerd. De theebladeren kunnen zich zo in de kan goed ontplooien en worden niet samengedrukt zodat de aroma's en smaaknuances zich gelijkmatig verdelen. Het beste resultaat krijgt u wanneer u de bladeren in een hittebestendige houder met het hete water overgiet en vervolgens de thee door een zeef rechtstreeks in het kopje giet.

Natuurlijk kan ook een goed doorlaatbaar thee-ei of een theenet worden gebruikt.

Dosering en trektijd

Onze thee-experts raden aan om de aanwijzingen betreffende dosering en trektijd op de verpakkingen van onze ALDI theeproducten te volgen om een optimale smaakbeleving te garanderen. Wanneer u uw thee liever wat sterker van smaak wilt, verhoogt u gewoon de trektijd een beetje, gebruikt u meer thee of giet u minder water op.

  • Zwarte thee is intenser van smaak dan bijvoorbeeld groene thee. Wanneer de zwarte thee stimulerend moet werken, laat hem dan ca. drie minuten trekken. De cafeïne heeft zich dan volledig ontwikkeld. Bij een trektijd van meer dan vijf minuten werkt de thee door het verhoogde looizuurgehalte eerder ontspannend.
  • Groene thee mag u nooit met kokend water opgieten omdat hij dan bitter kan worden. Het is aan te raden om het water na het koken enkele minuten te laten afkoelen en de thee pas dan op te gieten.
  • Bij vruchten- en kruidenthee hangt de intensiteit veelal van de mix af, d.w.z. van de eigen smaak van de kruiden en vruchten. Deze theesoorten altijd met borrelend kokend water opgieten en ca. vijf tot tien minuten laten trekken.